Στην Αθήνα ο Πιέρ Μοσκοβισί, στο Μαξίμου το απόγευμα

στην-αθήνα-ο-πιέρ-μοσκοβισί-στο-μαξίμο-261362

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, την πρώτη μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιεί ο επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν Πιέρ Μοσκοβισί, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο.

Σήμερα, Τετάρτη, ο ευρωπαίος επίτροπος θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου (17:00) και στη συνέχεια θα συναντηθεί στο υπουργείο Οικονομικών με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γ.Χουλιαράκη (18:00).

Με συνέντευξή του στα Νέα, ο Πιέρ Μοσκοβισί στέλνει μήνυμα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι να στηρίξουν τα προαπαιτούμενα ως μια συνέχεια των δεσμεύσεων του περασμένου Αυγούστου, ενώ για την επίσκεψή του στη χώρα δηλώνει ότι «στόχος είναι να προετοιμάσουμε το μέλλον της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ».

«Η ποιότητα της συνεργασίας μας έχει πλέον βελτιωθεί σημαντικά και αυτό μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία αλλά και με εμπιστοσύνη» συμπληρώνει.

Όσον αφορά στο θέμα του χρέους, ο ευρωπαίος επίτροπος σημειώνει ότι «θα πρέπει να αναζητηθεί μια διαδικασία ελάφρυνσης της Ελλάδας από το άχθος του χρέους», επαναλαμβάνοντας παράλληλα πως «το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει καμία βούληση στις χώρες-μέλη της ευρωζώνης να γίνει ονομαστικό κούρεμα».

Οι συναντήσεις στην Αθήνα

Πέρα από τις επαφές με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, οι κ. Μοσκοβισί και Κοστέλο θα συναντηθούν με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και κορυφαίους υπουργούς.

Βασικό αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι το δεύτερο κύμα μέτρων, τα οποία θα συμπεριληφθούν στο επόμενο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, έτσι ώστε, μόλις περάσει από τη Βουλή, να «ξεκλειδώσει» η εκκίνηση της επίσημης αξιολόγησης από την τρόικα στο τέλος Οκτωβρίου ή το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο κ. Μοσκοβισί στις επαφές του με τις ελληνικές αρχές αναμένεται να τονίσει τη σημασία που έχει μια επιτυχημένη και ταχεία αξιολόγηση που θα ολοκληρωθεί ώς το τέλος Νοεμβρίου, με στόχο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, χωρίς κούρεμα ανασφάλιστων καταθέσεων.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 17:00 στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη (ώρα 18.00, στο υπουργείο).

Την Πέμπτη θα έχει συναντήσεις με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα (ώρα 09:45) και αμέσως μετά με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο (ώρα 10:45, στο υπουργείο).

Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μοσκοβισί θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και αμέσως μετά θα επισκεφθούν μαζί τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, οι εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του οποίου συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή : in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook