Στα Χανιά η χορογράφος Νίνα Δίπλα | Μια παράσταση στο στούντιο Όξω Νου

στα-χανιά-η-χορογράφος-νίνα-δίπλα-μια-271411

Η ελληνίδα χορογράφος Νίνα Δίπλα θα παρουσιάσει το νέο της έργο με τον τίτλο «VA», για μία μόνο παράσταση την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 στις 21:00 στο στούντιο Όξω Νού στα Χανιά.

Το σόλο “VA”, μετά την “αόρατη έλξη” και το “κύμα”, είναι το τρίτο μέρος της τριλογίας της με θέμα τα μυστικά ποιήματα του Ρουμί.

Ποιήματα έμπνευσης της εγκατάστασης και λίγα λόγια για το σόλο:

«Χόρεψε στη μέση της μάχης. Χορέψε στο αίμα σoυ. Χορέψε όταν είσαι απόλυτα ελεύθερος.» Ρουμί

«Κατάγομαι από την ψυχή που είναι η πηγή όλων των ψυχών. Είμαι από την πόλη που είναι η πόλη από εκείνους που δεν έχουν πόλη. Ο τρόπος που αυτή η πόλη δεν τελειώνει. Η διαδρομή αυτής της πόλης Δεν έχει τέλος.

Πήγαινε, χασε οτι έχεις εκεί θα βρείς τα πάντα . » Ρουμί

nina2-Αυτά τα δύο ποιήματα του Ρουμί είναι το σημείο εκκίνησης.

Αυτό το σόλο είναι μια προσπάθεια να βρεθεί, πέρα από τη γλώσσα και τις λέξεις, αυτός ο τόπος που ανήκει σε όλους μας, αλλά όλοι φαίνεται να έχουν μεταναστεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μια πόλη στην οποία δεν μπορεί κανείς να  ξαναγυρίσει εκτός και μόνο εγκαταλείποντας τον εαυτό του.

Τότε και μόνο τότε μπορεί να είναι εκεί, παρών, στον πυρήνα της ύπαρξής του.

Μια παρουσία, σαν ένας χορός που έρχεται μακριά απο κάθε αγώνα, που προσπαθεί να υπάρχει (συνυπάρχει) ειρηνικά μέσα στον κόσμο.

Διάρκεια:  40 λεπτά στη σιωπή

Πεμπτη 30 Ιουλίου

Ώρα έναρξης 21.00

Κρατήσεις θέσεων: 6972694294, 28210 08576

Είσοδος 10 ευρώ

unnamedΗ Νίνα Δίπλα είναι χορεύτρια και χορογράφος. Έζησε 14 χρόνια στη Γερμανία (Essen / Wuppertal), όπου μαθήτευσε κοντά στην Pina Βausch. Έχει συνεργαστεί με ποικίλους χορογράφους (Pina Bausch, SusaneLinke, Daniel Goldin, Rainer Behr, Raffaella Giordano, Ramon Oller, Christine Fricker, Bernd UweMarsan) με συνθέτες και σκηνοθέτες (ΘεόδωροςΤερζόπουλος, Tadashi Sujuki, Μαρία Γυπαράκη, Anne Alvaro, Jean Rierre Vincent, Claudia Stavinsky, Ariel Garcia Valdes, ReinhardBub). Τα τελευταία χρόνια, έχει προσκληθεί στη Γαλλία (Centre National De la Danse, διάφορα Χορογραφικά κέντρα CCN ) και στο εξωτερικό (Βραζιλία, Καναδάς, Ελλάδα, Σλοβακία, Ιταλία, Ιαπωνία, Περού, Αργεντινή, Γερμανία, Σερβία, Χιλή, Γαλλία, Σουηδία, Κορέα, Ρουμανία) ω ςχορογράφος και παιδαγωγός.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook