Σπαράζουν οι γονείς του… Μωράκι γεννήθηκε χωρίς μάτια | Photos

σπαράζουν-οι-γονείς-του-μωράκι-γεννή-432516

Το μωρό πάσχει από μια σπανιότατη ασθένεια που ονομάζεται ανοφθαλμία. Δεν μπορεί να ανιχνευτεί σε κανένα προγεννητικό έλεγχο. Οι κόγχες των ματιών του είναι άδειες.

Η 30χρονη μητέρα Λου Πειχουα και ο σύζυγος της από το Γκουαντζου της Κίνας, περίμεναν πως και πως την ημέρα που θα γεννιόταν ο γιος τους. Η εγκυμοσύνη κυλούσε φυσιολογικά και όλες οι εξετάσεις έδειχναν πως θα γεννιόταν ένα υγιέστατο μωράκι.

Όμως το αγοράκι γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται ανοφθαλμία. Πρόκειται για αδυναμία του ιστού- που δημιουργεί τους βολβούς των ματιών – να αναπτυχθούν μέσα στη μήτρα. Χτυπά 30 νεογέννητα στα 10.000 και η όραση δεν αποκαθίσταται.

Τα ΜΜΕ στην Κίνα έχουν ασχοληθεί με το θέμα και μάλιστα έχουν ονομάσει το αγοράκι, «Το παιδί δίχως μάτια». Το αγοράκι θα μεταφερθεί σε άλλο μαιευτήριο για περισσότερες και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.

Η μητέρα του κυριολεκτικά σπαράζει κάθε μέρα επάνω από την κούνια του. Το μωρό σύμφωνα με τον πατέρα έχει φυσιολογική συμπεριφορά, γελάει, κλαίει, τρώει κανονικά, κοιμάται.

Η μοναδική λύση για παιδιά με ανοφθαλμία είναι να τοποθετηθούν τεχνητοί οφθαλμοί που θα βοηθήσουν τα οστά να αναπτυχθούν κανονικά, και το παιδί να ανοίγει τα βλέφαρα του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook