«Σοκ! Η Παπαρίζου πάχυνε!»

σοκ-η-παπαρίζου-πάχυνε-152849

paparizouΑν τριγυρνάς στα social, αποκλείεται να μην έχεις πέσει πάνω σε δημοσίευμα για τα κιλά της Παπαρίζου. Για την ακρίβεια, αποκλείεται να μην έχεις δει κάτω από 1500 φορές ποστ για το ότι πάχυνε και πώς έγινε έτσι και δείτε την και ξαναδείτε την και πήρε κι άλλα και σοκ και δέος και κρίμα και πω πω πω!

Πρόσφατα, έπεσα πάνω σε παρόμοιο δημοσίευμα για την Κέιτ Γουίνσλετ, που έλεγε ότι η ηθοποιός εθεάθη σε μαύρα χάλια: υπέρβαρη, άβαφη και άκουσον-άκουσον, με πλαστική σαγιονάρα. Για να μην πω για τη φάτσα της Ρενέ Ζελβέγκερ, βούιξε η υφήλιος επί μια βδομάδα: πλαστική ή γήρας; Ιδού η απορία. Δεν είμαι και ειδήμων αλλά μεταξύ μας η γυναίκα δεν φαίνεται να έκανε πλαστική, φαίνεται απλά να μεγάλωσε (πράγμα επιεικώς ανεπίτρεπτο).

Ο κατάλογος με τις σταρ που βάλλονται γιατί έχουν το θράσος να μην είναι 25 χρονών και στα πρότυπα εξωφύλλου της Vogue είναι ατελείωτος. Δεν τολμάει μια γυναίκα να παχύνει, να είναι ατημέλητη, να ζαρώσει, να γεράσει βρε αδελφέ και κατευθείαν γίνεται στόχος.

Αλλά συμβαίνει και το αντίθετο: και τέλεια να είσαι, πάλι ψάχνουν να βρουν πάνω σου το «στραβό». Τόση πια η μανία να κυκλώνουμε με κόκκινο πάνω στις γυναίκες ατέλειες, παχάκια και ρυτίδες;

Εντάξει, ένα κόλλημα με την εμφάνισή μας το ‘χουμε και συχνά φταίμε κι εμείς οι ίδιες που οι άλλοι ασχολούνται κυρίως με το πώς φαινόμαστε, αλλά αυτό πια καταντάει bullying.

Αν είσαι γυναίκα καταλαβαίνεις ακριβώς τι θέλω να πω. Πολύ συχνά είναι λες και η ύπαρξή σου τελειώνει στο δέρμα και στα χρόνια. Δεν έχει καμιά σημασία τι κάνεις, πώς σκέφτεσαι, αν έχεις μια ικανότητα κ.τ.λ. Και το φάρμακο για τον καρκίνο να έχεις βρει, ο άλλος θα κοιτάξει τον κάπως πεσμένο ποπό σου και θα πει το ηλίθιο σχολιάκι του.

Στο ίντερνετ να δείτε τι γίνεται. Στα προφίλ γυναικών στα social για παράδειγμα, τέτοιου είδους σχόλια είναι κοινός τόπος. Αν θέλετε όμως να εξερευνήσετε το μεγαλείο του σεξισμού απέναντι στη γυναικεία εμφάνιση, να διαβάσετε σχόλια κάτω από βίντεο γυναίκας στο youtube (ένα δικό μου για να μην ψάχνετε)

Το Buzzfeed έβγαλε πρόσφατα ένα βίντεο για το πώς είναι να είσαι γυναίκα online. Επιβεβαιώθηκε το αναμενόμενο: ο κόσμος σχολιάζει πιο πολύ την εξωτερική σου εμφάνιση παρά οτιδήποτε άλλο. Θεωρεί επίσης θεμιτό να κάνει κομπλιμέντα για την εμφάνιση έναντι άλλων προσόντων, ενώ αντιθέτως παραβλέπει αδυναμίες αν έχεις π.χ. ένα ωραίο μπούστο. Όσο για την ατέλεια, εννοείται ότι σου την πετάει στα μούτρα λες και πρέπει να πληρώσεις γι’ αυτήν.

Υ.Γ: Ξέρω ότι δεν έχω γράψει τίποτα πρωτότυπο, τίποτα καινούργιο, τίποτα καινοφανές. Αλλά ήθελα να το γράψω αυτό το άρθρο ρε γαμώτο.

Λίλα Σταμπούλογλου | protagon.gr

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook