Σιάτλ: Μηχανικός έκλεψε αεροπλάνο από το αεροδρόμιο και συνετρίβη | Video

σιάτλ-μηχανικός-έκλεψε-αεροπλάνο-από-724881

Εργαζόμενος σε αεροπορική εταιρεία απογείωσε χωρίς άδεια χθες Παρασκευή το βράδυ (τοπική ώρα) ένα αεροπλάνο από το διεθνές αεροδρόμιο Σιάτλ-Τακόμα πριν συντριβεί στο νότιο Πάτζετ Σάουντ, τη λωρίδα της θάλασσας που βρέχει το Σιάτλ, ανακοινώθηκε από το αεροδρόμιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο αεροπλάνο δεν υπήρχαν επιβάτες και η λειτουργία του αεροδρομίου έχει αποκατασταθεί, προστίθεται στην ανακοίνωση του αεροδρομίου στο Twitter.

Δεν υπάρχει ένδειξη πως επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Πιρς, ο Πολ Πάστορ.

Ο Πάστορ πρόσθεσε πως ο πιλότος φαίνεται πως έδρασε μόνος του και πιθανόν σκοτώθηκε κατά τη συντριβή. Διευκρίνισε πως πρόκειται για έναν 29χρονο που πιστεύεται ότι ήταν μηχανικός αεροπλάνων και ότι είχε αυτοκτονικές τάσεις.

Η αεροπορική εταιρεία Alaska Airlines ανακοίνωσε πως απογειώθηκε χωρίς άδεια ένα αεροπλάνο Q400 της αεροπορικής εταιρείας Horizon Air.«Θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες μόλις τις έχουμε», ανέφερε στο Twitter.

Δύο στρατιωτικά F-15 καταδίωξαν το αεροπλάνο, όμως δεν ενέχονται στη συντριβή, ανέφερε ο ενημερωτικός ραδιοσταθμός του Σιάτλ KIRO7.

Ο 29χρονος φαίνεται πως βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, χωρίς να έχει συναίσθηση για το τι επρόκειτο να συμβεί.

Το The Seattle Times έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό ντοκουμέντο που αποκαλύπτει ότι αρχικά ο άνδρας τον οποίο ο ελεγκτής αποκαλεί Ριτς ακούγεται ενθουσιασμένος. Έπειτα αρχίζει να ανησυχεί για τα καύσιμα.

Ο Ριτς εκφράζει αρχικά φόβους ότι οι Αρχές μπορεί να δώσουν εντολή για κατάρριψη του αεροσκάφους. Εν συνεχεία φοβάται ότι μπορεί να μπει ισόβια στη φυλακή.

Κάποια στιγμή ο ίδιος ακούγεται να λέει: «Έχω πολλούς ανθρώπους που νοιάζονται για εμένα. Θα είναι απογοήτευση γι’ αυτούς να ακούσουν ότι το έκανα αυτό. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη σε κάθε έναν απ’ αυτούς. Απλά είμαι ένας διαλυμένος άνθρωπος, που μερικές βίδες του λάσκαραν, υποθέτω. Δε το γνώριζα ποτέ μέχρι σήμερα».

Η αρχή του τέλους φαίνεται πως έρχεται όταν ακούγεται να λέει ότι η μια μηχανή έσβησε, προφανώς καθώς δεν είχε άλλα καύσιμα.

Τελικά το αεροσκάφος έπεσε σε δάσος του νησιού Κέτρον στον κόλπο του Σιάτλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook