Σε απεργιακό κλοιό η χώρα κατά του πολυνομοσχεδίου

σε-απεργιακό-κλοιό-η-χώρα-κατά-του-πολυ-532033

Δεύτερο γύρο κινητοποιήσεων οργανώνουν τα εργατικά συνδικάτα σήμερα, κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα είναι σήμερα στην Πρωτεύουσα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όπως ανακοίνωσαν τα Σωματεία εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, προχωρούν σε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.

Σε ανακοινώσεις τους, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, πως το «εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας» και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας, «διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Yπενθυμίζεται, πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Επιπλέον, η ΑΔΕΔΥ οργανώνει στάση εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 12:30 στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης το ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 18:00 στην Ομόνοια.

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει απεργιακό συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου στις 18.00, στο Σύνταγμα.

Πηγή : in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook