Σαρωτικές αποκαλύψεις για την «κόζα νόστρα» της Κρήτης

σαρωτικές-αποκαλύψεις-για-την-κόζα-ν-108208

astynomia-2Βαθιά είχε χώσει τα πλοκάμια της στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Κρήτης η συμμορία των αδίστακτων απατεώνων, τοκογλύφων κι εκβιαστών, με ειδίκευση ακόμη και στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που αποκάλυψε χθες το portal neakriti.gr μαζί με τη συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ  με τις αθρόες προσαγωγές και συλλήψεις  ( δείτε εδώ ) .

Η σπείρα για χρόνια λυμαινόταν την Κρήτη, εκβιάζοντας κατοίκους του νησιού και ακόμη και στέλνοντάς τους στη φυλακή! Δεκάδες τα θύματά τους και από την περιοχή της Μεσαράς, που βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη ακόμη και ιδιοκτήτες εικονικών εταιρειών.

Επίσημες ανακοινώσεις για τους τοκογλύφους

Σήμερα αναμένονται όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης γύρω από την δραστηριότητα της «Καμόρα» της τοκογλυφίας με επίσημες ανακοινώσεις από τις αστυνομικές αρχές οι οποίες αναμένεται να δώσουν τα στοιχεία γύρω από τις πολύμηνες έρευνες.

Στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες συμμετέχουν τέσσερις εισαγγελείς, ενώ στην Κρήτη  βρίσκεται ήδη και κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας προκειμένου να συνδράμει στην αξιοποίηση του απίστευτου όγκου εγγράφων και ηλεκτρονικών δεδομένων που έχουν προκύψει.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το ύψος της απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου υπολογίζεται στα 3.000.000 €, ενώ οι απώλειες σε βάρος των ιδιωτών που έπεσαν στα χέρια των αετονύχηδων, ξεπερνούν τα 14.000.000€.

Η σπείρα για χρόνια λυμαινόταν την Κρήτη, εκβιάζοντας κατοίκους του νησιού και ακόμη και στέλνοντάς τους στη φυλακή! Δεκάδες τα θύματά τους και από την περιοχή της Μεσαράς, που βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη ακόμη και ιδιοκτήτες εικονικών εταιρειών.

Το «μενού» της «κόζα νόστρα» της Κρήτης είχε απ’ όλα: Απάτες εκβιασμούς, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, τυχερά παίγνια, εικονικές εταιρείες, αλλά και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ. Και τα πρόσωπα που ενέχονταν σε αυτήν, υπεράνω υποψίας: μεταξύ άλλων ένας ιδιοκτήτης εταιρείας ταχυμεταφορών, ένας γνωστός μεγαλοδικηγόρος με… πλούσια κοινωνική δράση κι ένας δημόσιος υπάλληλος σε ΔΕΚΟ, που όμως πέρασε τα τελευταία χρόνια αποσπασμένος σε γραφεία βουλευτών εντός και εκτός Κρήτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι αργά χθες το απόγευμα ο ένας από τους συλληφθέντες και δικηγόρος αρνούνταν να δώσει τα στοιχεία διεύθυνσης της μόνιμης κατοικίας του στο Ηράκλειο, γεγονός που προκάλεσε εκνευρισμό στους αξιωματικούς της Αστυνομίας, αφού θεώρησαν ότι με αυτό τον τρόπο επιχειρούσε να κερδίσει χρόνο και να εξαφανίσει στοιχεία από το σπίτι του που θα τον ενοχοποιούσαν περισσότερο.

Πολιτικές διαστάσεις

Το όλο θέμα πάντως φαίνεται να έχει και πολιτικές διαστάσεις, καθώς στους συλληφθέντες ανήκει και ο δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος παλιά είχε δουλέψει στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Ληνοπεράματα, στην πορεία όμως αποσπάστηκε σε γραφεία βουλευτών τόσο στο Ηράκλειο όσο και εκτός Κρήτης. Ο συγκεκριμένος φαίνεται να έχει θητεύσει ελάχιστα στην οργανική του θέση, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει πολύπλευρη δραστηριότητα ως στέλεχος πολιτικών και βουλευτικών γραφείων εντός και εκτός Κρήτης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως το ίδιο πρόσωπο, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε διάφορες δραστηριότητες στην Αττική, φέρεται να έχει περάσει ακόμη και το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου.

 

Πηγή : neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook