Σαμαράς: Ο πρώτος νόμος μετά τις εκλογές θα αφορά ρύθμιση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο

σαμαράς-ο-πρώτος-νόμος-μετά-τις-εκλογέ-140228

samarasΝομοθετική ρύθμιση για τους 65.000 δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο προανήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς, με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, μια ημέρα μετά την είδηση ότι η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας αποσύρει την ελάχιστη ισοτιμία του φράγκου με το ευρώ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αμέσως μετά τις εκλογές, ένας από τους πρώτους νόμους που θα κατατεθεί στη Βουλή θα αφορά το ζήτημα αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 65.000 Έλληνες δανειολήπτες έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο με το ελβετικό νόμισμα. Η ισοτιμία ευρώ – φράγκου υποχώρησε σχεδόν στο 1 προς 1 λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση με το ελβετικό νόμισμα να ενισχύεται κατά 14%. Κάτι που σημαίνει ότι αυτομάτως και το άληκτο Κεφάλαιο προς αποπληρωμή των δανειοληπτών, που πληρώνουν σε ευρώ, αυξάνεται κατά 14% σε μία περίοδο μάλιστα που η κρίση στη χώρα μας έχει πλήξει σημαντικά τα εισοδήματα τους.

Παράλληλα αναμένεται απ’ τον επόμενο μήνα κιόλας σημαντική αύξηση στις δόσεις των δανείων τους ενώ ήδη από τραπεζικά στελέχη εκφράζεται ο φόβος για σημαντική αύξηση των κόκκινων δανείων σε φράγκο.

Πηγή: newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook