Σήμερα το τελευταίο τεύχος της Ραδιοτηλεόρασης

σήμερα-το-τελευταίο-τεύχος-της-ραδιοτ-70138

RADIO3Σήμερα κυκλοφορεί το τελευταίο τεύχος της Ραδιοτηλεόρασης, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο twitter. Το εβδομαδιαίο τηλεοπτικό περιοδικό που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1939, άλλαξε αρκετές φορές μέχρι σήμερα, ενώ βρέθηκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης το 2011, όταν ανακοινώθηκε η διακοπή της κυκλοφορίας του, λόγω γενικότερων περικοπών στην ΕΡΤ, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί.

radio2

 

Η Ραδιοτηλεόραση με ημερομηνίες

  • 30 Ιουλίου 1939: Ο ερχομός στην Ελλάδα του ραδιοφώνου και η γρήγορη εξάπλωσή του, έγινε αφορμή για τη δημιουργία ενός ενημερωτικού περιοδικού για το περιεχόμενο των ραδιοφωνικών εκπομπών. Ο τίτλος του περιοδικού ήταν «Εβδομαδιαίον πρόγραμμα ραδιοφωνικού σταθμού Αθηνών» και το σχήμα του ήταν μικρό και στενόμακρο. Το περιοδικό εξέδιδε το υπουργείο Τύπου και Τουρισμού και η έκδοσή του διακόπηκε το 1941, όταν τα γερμανικά στρατεύματα κατέλαβαν την Αθήνα.

rt1

rt2

1948: Λίγα χρόνια μετά το τέλος του πολέμου το περιοδικό επανεκδίδεται, αυτή τη φορά από το ΕΙΡ, και ο τίτλος του ήταν «Εβδομαδιαίον πρόγραμμα ραδιοφωνικών σταθμών Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Βόλου»

rt3rt4Ιούνιος 1950: Νέα αλλαγή τίτλου του περιοδικού, το οποίο πλέον ονομάζεται «ΕΙΡ», περιορίζονται οι σελίδες του και μικραίνει το σχήμα του. Πολύ σύντομα, μέσα σε ένα μήνα, έρχονται νέες αλλαγές, οι σελίδες και η θεματογραφία αυξάνονται, ενώ καθιερώνεται ο τίτλος «Ραδιοπράγραμμα», που κράτησε 18 χρόνια, ως το 1968.

rt5rt61966: Οι πρώτες τηλεοπτικές εκπομπές κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα και στο Ραδιοπρόγραμμα περιλαμβάνεται και το μικρό σε διάρκεια τηλεοπτικό πρόγραμμα, χωρίς ωστόσο να αλλάξει ο τίτλος του περιοδικού στα επόμενα δύο χρόνια.

rt7rt912 Μαΐου 1968: Η τηλεόραση πλέον κυριαρχεί κι έτσι το περιοδικό μετονομάζεται σε «Ραδιοτηλεόρασις». Το εξώφυλλο του πρώτου τεύχος με το νέο τίτλο κόσμησε η φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό, ενώ η τιμή του ήταν 3 δραχμές.

rt10rt121976: Η καθιέρωση στην Ελλάδα της δημοτικής γλώσσας, μετατρέπει τον τίτλο από «Ραδιοτηλεόρασις» σε «Ραδιοτηλεόραση», τίτλος με τον οποίο συνεχίζεται ως σήμερα η κυκλοφορία του περιοδικού.

2005: Η Ραδιοτηλεόραση ξεκινάει τη διανομή μέσω των τευχών της στο αναγνωστικό κοινό DVD με παλιά σίριαλ από το αρχείο της ΕΡΤ, καθώς επίσης αποσπάσματαποδοσφαιρικών αγώνων αλλά και ηχογραφημένων θεατρικών παραστάσεων.

rt14rt1513 Μαΐου 2008: Με αφορμή τα 40 χρόνια της Ραδιοτηλεόρασης, το περιοδικό βραβεύτηκε κατά την 26η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του ΙδρύματοςΜπότση για την ιστορική διαδρομή του, την πλούσια θεματολογία του, την προβολή της ραδιοτηλεοπτικής επικαιρότητας και την ποιότητά του [1]

14 Ιουνίου 2008: Το τεύχος που κυκλοφόρησε την ημερομηνία αυτή, ήταν ο αριθμός 2.000, υπό τον ίδιο τίτλο (Ραδιοτηλεόραση).

19 Αυγούστου 2011: Ανακοινώνεται από τον υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο η διακοπή της κυκλοφορίας του περιοδικού, λόγω περικοπών στην ΕΡΤ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook