Ρώσοι επενδυτές αγοράζουν ελληνικές βίλες μετά μανίας

ρώσοι-επενδυτές-αγοράζουν-ελληνικές-266474

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα μπορεί να φέρνει άσχημα μαντάτα στους Έλληνες πολίτες και τους ηγέτες της ευρωζώνης, αλλά το όλο ζήτημα φαίνεται να λειτουργεί άψογα για τους πλούσιους Ρώσους οι οποίοι προσπαθούν να βρουν μία θέση στον ήλιο. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Bild, ο αριθμός από πολυτελείς βίλες οι οποίες έχουν πουληθεί σε Ρώσους έχουν διπλασιαστεί μέσα στο 2015 σε σχέση με προηγούμενα έτη.

Το ενδιαφέρον της Ρωσίας στην Ελλάδα έχει έρθει στο προσκήνιο τώρα τελευταία, με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης να βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο. Από την απαρχή της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το 2009, οι τιμές των ακινήτων έχουν πέσει κατά 50% ενώ η Bild, με έρευνά της δείχνει πως Ρώσοι και Έλληνες μεσίτες αναφέρουν πως όσο πέφτουν οι τιμές, η ζήτηση ανεβαίνει.

Η IRM Aegean Estate αναφέρει πως «Εάν μία βίλα στη Σύρο κόστιζε 1.6 εκατ. ευρώ πριν από λίγα χρόνια, τώρα πια κοστίζει 800.000».

Η κρίση της οικονομίας της Ρωσίας η οποία έχει οδηγήσει το ρούβλι σε μεταβλητότητα έχει σπρώξει τους Ρώσους επιχειρηματίες σε αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Bild, η ζήτηση για πολυτελή ακίνητα έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με τα προάστια της Αθήνας, τη Χαλκιδική και την Κρήτη να είναι τα πιο περιζήτητα. Ρώσοι και Κινέζοι επενδυτές είναι οι μεγαλύτεροι κυνηγοί ευκαιριών για πολυτελείς βίλες στην Ελλάδα, ενώ ενδιαφέρον δείχνουν και επενδυτές από τη Βουλγαρία και τη Σερβία.

Η Svetlana Kuklina από το μεσιτικό γραφείο Greece.ru αναφέρει πως «τώρα είναι η καλύτερη ώρα για αγορές. Οι τιμές δεν μπορούν να πέσουν πιο πολύ».

newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook