Πόσο έβρεξε αλήθεια, στα Χανιά; Οι πρώτες εκτιμήσεις για το ύψος της βροχής ανά περιοχή

πόσο-έβρεξε-αλήθεια-στα-χανιά-οι-πρώτε-603454

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν οι ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση την Πέμπτη. Πόσο όμως έβρεξε στ’αλήθεια;

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον όγκο του νερού που έπεσε καθ’ όλη τη διάρκεια της Πέμπτης, είναι πράγματι σοκαριστικές.

Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής εκτίμηση του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα στο zarpanews.gr, τα δεδομένα για τα χιλιοστά βροχής είναι σαφέστατα υπέρογκα, με τα Χανιά στο ύψος του Κλαδισσού να σημειώνουν 190 χιλιοστά βροχής μέχρι τις 8 το βράδυ.

Και για να κατανοήσουμε τι σημαίνουν αυτά τα ποσά, φανταστείτε ότι 1 χιλιοστό βροχής, ισοδυναμεί με 1 τόνο νερό ανά στρέμμα!- ποσά που δεν διαχειρίζεται κανείς εύκολα.

Στον Πλατανιά τα ποσά είναι σχεδόν διπλάσια όπου το ύψος της βροχής φαίνεται να φτάνει τα 241 χιλιοστά και κατά τόπους να τα ξεπερνά, ενώ στο μετεωρολογικό σταθμό του Κολυμβαρίου σημειώθηκαν 165 χιλιοστά.

Τα πιο θεαματικά ποσοστά βροχής ωστόσο σημειώνονται στις περιοχές του Αποκόρωνα, όπου από το μεσημέρι και μετά και μέσα σε μιάμιση ώρα σημειώθηκαν 120(!) από τα 160 χιλιοστά που έπεσαν συνολικά στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα εντός της επόμενης ημέρας θα έχουμε και αναλυτικά επίσημα δεδομένα από τη θεομηνία που έπληξε την πόλη μας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook