Προβολή ταινίας από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι των Γραμμάτων»

προβολή-ταινίας-από-τον-σύλλογο-οι-φί-218930

posterΟ πολιτιστικός σύλλογος: «Οι Φίλοι των Γραμμάτων» ολοκληρώνοντας τον φετινό χειμώνα στα Χανιά τον ιδιαίτερα πετυχημένο κύκλο προβολών ταινιών για τη Λατινική Αμερική, που συνάντησε τη θερμή ανταπόκριση του καλλιεργημένου κοινού της πόλης, στα πλαίσια του κινηματογραφικού αφιερώματος για τη Λατινική Αμερική με τίτλο: «Έρωτας και Επανάσταση στην Πατρίδα του Σιμόν Μπολιβάρ» (β΄κύκλος) παρουσιάζει την Κυριακή, 01 Μαρτίου 2015 την κοινωνική ταινία του Γκρέγκορι Νάβα: «El Norte» (1983). Η προβολή θα γίνει στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Κρήτης (Νεάρχου 23, Χανιά) στις 8.00μ.μ.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ταινία El Norte (1983) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Telluride το 1983, ενώ προβλήθηκε πλατιά στους κινηματογράφους τον Ιανουάριο του 1984.

Περίληψη: Κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στη Γουατεμάλα, ιθαγενείς χωρικοί-Μάγια, αγανακτισμένοι από το να θεωρούνται σαν τίποτα παραπάνω από «brazos fuertes» (δυνατά χέρια), δηλαδή χειρώνακτες εργάτες, και ενώ προσπαθούν να οργανωθούν, για να βελτιώσουν τη ζωή τους, ανακαλύπτονται από τον κυβερνητικό στρατό. Όταν ο στρατός καταστρέφει το χωριό και εξοντώνει την οικογένειά τους, δύο αδέλφια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι στην εφηβεία, που μετά βίας ξεφεύγουν από τη σφαγή, αποφασίζουν να καταφύγουν στο Βορρά («El Norte», «the North», δηλαδή στις Η.Π.Α.). Αφού πάρουν κρυφή βοήθεια από φίλους και χιουμοριστικές συμβουλές από έναν βετεράνο μετανάστη σχετικά με τους τρόπους, για να διέλθουν από το Μεξικό, ταξιδεύοντας με φορτηγά, λεωφορεία και άλλα μέσα, μετά από ένα επίπονο ταξίδι φτάνουν στο Λος Άντζελες, όπου προσπαθούν να κάνουν μια νέα ζωή ως νέοι και μετανάστες χωρίς χαρτιά.

Σκηνοθέτης: Γκρέγκορι Νάβα

Σενάριο: Γκρέγκορι Νάβα & Άννα Τόμας

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ντέιβιντ Βιλαλπάντο, Ζάιντε Σίλβια Γκουτιέρε

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook