Πραγματικότητα το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του δήμου Χανίων | Photos

πραγματικότητα-το-γενικό-πολεοδομικ-626566

Στην τελική του φάση μπαίνει πλέον το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του δήμου Χανίων καθώς από σήμερα είναι κατατεθειμένες όλες οι προτάσεις των μελετητών για το πώς θα διαμορφωθεί ο χάρτης χρήσεων γης στα όρια της ευρύτερης περιοχής.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία των μελετητών στο ΚΑΜ, ενώ από σήμερα ξεκινά δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι και να διατυπώσουν τις απόψεις τους επί των προτάσεων των μελετών, τα στοιχεία του Β1΄ Σταδίου των μελετών.

Κείμενα και χάρτες είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή, από την έναρξη της διαβούλευσης στις 18/12/2017, στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων, στην ενότητα “Προκηρύξεις – Διαβουλεύσεις” ” http://www.chania.gr/katoikoi/contests-proclamation/meletes11122017.html και στην ιστοσελίδα, που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της διαβούλευσης στο σύνδεσμο www.gps-chania.gr.

Όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που αναμένονταν εδώ και χρόνια, αποτελεί ένα εργαλείο ανάπτυξης, ενώ χαρακτήρισε επιτυχία της δημοτικής αρχής το ότι και η περιοχή των Κεραμειών εντάχθηκε στην εν λόγο διαδικασία.

Για δύο μήνες ο δήμος Χανίων θα δέχεται προτάσεις, ενστάσεις και παρατηρήσεις, φορέων και δημοτών για να καταλήξει τελικά στην νομοθέτηση από το κράτος του Γ.Π.Σ.

Όπως είπε ο εκ των μελετητών κ. Γιάννης Τζοβάρης, το Γ.Π.Σ ορίζει τον καθορισμό των χρήσεων γης, κάτι που θα αποτελέσει ένα εργαλείο ανάπτυξης για τον δήμο Χανίων για τα επόμενα 15 χρόνια.

Σε ότι αφορά στις οχλούσες δραστηριότητες αυτές θα μπορούν πλέον να χωροθετούνται σε συγκεκριμένες ορισμένες περιοχές.

Η κα Ιωάννα Μελάκη, εκπρόσωπος των μελετητών για τα πολεοδομικά της Νέας Κυδωνίας και του Ακρωτηρίου ανάφερε πως στόχος ήταν να δοθεί ώθηση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα των συγκεκριμένα πλεονεκτήματα των εν λογο περιοχών, για να υπάρξει περεταίρω ανάπτυξη.

Η κα Μελάκη είπε πως έγινε διαχωρισμός των χρήσεων γης ενώ ορίστηκε η προτεραιότητα για κάθε περιοχή προκειμένου να περιοριστούν οι χρήσεις που μπορεί να χαρακτηριστούν ως οχλούσες δραστηριότητες.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook