Πανελλαδικές | «Βατερλό» στα Μαθηματικά και τη Φυσική

πανελλαδικές-βατερλό-στα-μαθηματι-71586

panelladΠολύ μεγάλα θα είναι – καταπώς φαίνεται – φέτος τα ποσοστά αποτυχίας στα Μαθηματικά και τη Φυσική, ενώ επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις για μεγάλη πτώση των βάσεων στις πολυτεχνικές και φυσικομαθηματικές σχολές της χώρας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα των πανελλαδικών εξετάσεων της χώρας.

Εξαίρεση στη γενική εικόνα πτώσης των βάσεων στα Πανεπιστήμια φέτος είναι το πρώτο επιστημονικό πεδίο (νομικές, ανθρωπιστικές σπουδές) όπου δε μειώθηκαν τελικά οι εισακτέοι στις σχολές της «κορυφής». Προκύπτει έτσι το συμπέρασμα, σύμφωνα με το διαδικτυακό τόπο tovima.gr, ότι θα υπάρξει μικρή άνοδος βάσεων από τις βαθμολογίες των 16.000 μορίων και κάτω, λόγω της συνολικής μείωσης των εισακτέων στο πεδίο αυτό.

Στα ΤΕΙ, αντίθετα, λόγω της μείωσης των εισακτέων, αναμένονται ανοδικές τάσεις στα περισσότερα επιστημονικά πεδία (1ο, 2ο, 4ο και 5ο).

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα των βαθμολογιών θα δοθούν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Ωστόσο η εξεταστική διαδικασία ολοκληρώνεται για όλες τις κατηγορίες με τα ειδικά μαθήματα το Σάββατο 22 Ιουνίου, με τον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.

Από τις αρχές Ιουλίου οι υποψήφιοι θα μπορούν να συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, ενώ οι βάσεις δεν αναμένονται να ανακοινωθούν πριν από τον Αύγουστο.

Πηγή: Νέα Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook