Πέθανε ο παλιός προπονητής του ΑΟΧ, Θανάσης Λουκανίδης | Photo

πέθανε-ο-παλιός-προπονητής-του-αοχ-θαν-237388

Ένας σπουδαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής με σημαντική θητεία ως προπονητής στον ΑΟ Χανιά έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Ο λόγος για τον 80χρονο Θανάση Λουκανίδη που προερχόμενος από την μεγάλη Δόξα Δράμας που έπαιξε 3 τελικούς κυπέλλου την δεκαετία του ΄50 φόρεσε στη συνέχεια τη φανέλα του Ολυμπιακού και του Παναιγιάλειου.

Ως προπονητής πήρε τις βάσεις δίπλα στον δημιουργό της μεγάλης Λιντς Γιουνάιτεντ Ντον Ρέβι και έκατσε πρώτη φορά στον πάγκο του ΑΟ Χανιά την περίοδο 1970-71 (φωτογραφία, πάνω δεξιά).loukanidis_aox

Όπως επισημαίνει στα «Χανιώτικα νέα«, ο επί σειρά πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών ΑΟΧ Τάσος Ψαλλιδάκης: “ο Θανάσης Λουκανίδης -όπως και ένα χρόνο πριν ο Σάββας Παπάζογλου- έθεσαν τις βάσεις για την χρυσή εποχή του ΑΟΧ η οποία διήρκεσε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ‘70 όταν η ομάδα φλέρταρε με την άνοδο στην Α’ Εθνική”.

Στον πάγκο της χανιώτικης ομάδας έκατσε άλλες δύο φορές σε διαφορετικές δεκαετίες. Το 1982-83 διαδέχθηκε τον Δεκέμβριο τον Στέλιο Μπραουδάκη ενώ δέκα χρόνια μετά ξαναβρέθηκε στον ίδιο πάγκο από την 2η έως την 23η αγωνιστική και ουσιαστικά με μία μόνο ήττα στο διάστημα αυτό ο ΑΟΧ εξασφάλισε την άνοδο από την Δ’ Εθνική (περιφερειακό) -τις τελευταίες 7 αγωνιστικές τον διαδέχθηκε ο Τ. Γιαννακόπουλος.

Στο μεταξύ Η Π.Α.Ε. Α.Ο.Χανιά, εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια, για το χαμό του Θανάση Λουκανίδη.

Διετέλεσε προπονητής του Α.Ο.Χ και μάλιστα κάθισε στον πάγκο της ομάδας, ουσιαστικά σε τρεις διαφορετικές περιόδους. Για πρώτη φορά τη σεζόν 1970-71, για δεύτερη, την περίοδο 1982-83 αλλά και 10 χρόνια αργότερα.

Από τότε, πέρασαν περίπου 23 χρόνια αλλά πλέον ο κύριος Θανάσης δεν είναι ανάμεσά μας, καθώς ‘’έφυγε’’ από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 15:00 στους Αγίους Αναργύρους.

Καλό ταξίδι κύριε Θανάση…

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook