Οι ξενοδόχοι της Κρήτης προσλαμβάνουν με τη «σέσουλα» αλλοδαπούς εργαζόμενους

οι-ξενοδόχοι-της-κρήτης-προσλαμβάνου-122523

xenodoxoipaliloiΓαλέρες αλλοδαπών εργατών στα ξενοδοχεία της Κρήτης και στην… πλώρη εταιρείες από χώρες των Βαλκανίων και του πρώην ανατολικού μπλοκ, οι οποίες δέχονται με φαξ και mail τα αιτήματα των επαγγελματιών στον χώρο του τουρισμού για την απασχόληση αλλοδαπών εργατών με μεροκάματα ΣΟΚ ακόμη και χωρίς ασφάλιση.

Όπως αποκάλυψε  η «ΚΡΗΤΗ TV» στο κεντρικό της δελτίο, με 400 ευρώ το μήνα και χωρίς ασφάλιση, καμαριέρες, σερβιτόροι, μπάρμαν, μάγειρες και όχι μόνο είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και τουριστικές επιχειρήσεις της Κρήτης, την ώρα που ο μέσος μισθός των Ελλήνων ξενοδοχοϋπαλλήλων αγγίζει τα 850 ευρώ τον μήνα.

Η κατάσταση που παίρνει πλέον μόνιμα χαρακτηριστικά προκαλεί οργή στους κόλπους των ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά και στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Τα  παζάρια για τα μεροκάματα της πείνας στους αλλοδαπούς εργαζόμενους τα οποία θέτουν εκτός της εργασίας του Έλληνες εργαζόμενους, αναλαμβάνουν ατζέντηδες των εταιρειών από χώρες των Βαλκανίων, οι οποίοι μετά τη συμφωνία στέλνουν άμεσα το «πακέτο των επαγγελματικών που εγγυάται όπως τονίζουν την καλύτερη αναλογία ποιότητας – κόστους», είτε αεροπορικώς είτε ακτοπλοϊκώς.

Την προσοχή των μελών τους εφιστούν οι Ενώσεις Ξενοδόχων, καθώς πέρα από θέμα επιλογής, προκύπτει και ζήτημα νομιμότητας.

Την ίδια ώρα, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, εκτός από την ανεργία τονίζει ότι με την απασχόληση αλλοδαπών εργατών θα μειωθεί η ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Στέλνει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι τίποτα δεν μένει «κρυφό» στον χώρο, πέρα από την καμπάνα των 10.500 ευρώ για την ανασφάλιστη εργασία!

Πηγή : neakriti.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook