Ο Χανιώτης μαθηματικός του MIT μίλησε σε φοιτητές του Πολυτεχνείου | Photos

ο-χανιώτης-μαθηματικός-του-mit-μίλησε-σε-452427
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ούτε καρφίτσα δεν έπεφτε απόψε στο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου Κρήτης που φιλοξένησε την ομιλία του μαθηματικού Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, ο οποίος βρίσκεται στα Χανιά για το 33ο Συνέδριο της Μαθηματικής Εταιρείας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Χανιώτης αναπληρωτής καθηγητής του MIT, έγινε ευρύτερα γνωστός όταν απέσπασε το πρώτο βραβείο από την διεθνή Ένωση Επιστημόνων Πληροφορικής για τη διδακτορική του διατριβή, λύνοντας τον γρίφο του νομπελίστα μαθηματικού John Forbes Nash, στο πεδίο της θεωρίας παιγνίων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Να απορροφήσει η Ελλάδα τα μυαλά που εκπαιδεύει»

«Η χώρα επενδύει πολλά στην εκπαίδευση και είναι ατυχές αυτά τα μυαλά να φεύγουν και να συνεισφέρουν στην οικονομία άλλων χωρών. Αν είναι να γίνεται αυτό, τότε ποιος ο λόγος να παράγουμε αυτά τα μυαλά; Αλλά γι΄αυτό χρειάζεται επιχειρηματικότητα και ένα νομικό πλαίσιο που θα επιβραβεύει αυτήν την επιχειρηματικότητα» διαπίστωσε ο κ. Δασκαλάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν την έναρξη της ομιλίας του.

«Ο κόσμος που είναι σε αυτό το αμφιθέατρο έχει πάρα πολλές δυνατότητες. Οι μηχανικοί και ειδικά οι μηχανικοί υπολογιστών πάντα έχουν διεξόδους. Η Αγορά σε αυτόν τον τομέα πλέον είναι παγκοσμιοποιημένη, δηλαδή κάποιος από την Ελλάδα μπορεί να δουλεύει για άλλη χώρα. Ωστόσο, συνολικά η Ελλάδα έχει το πρόβλημα ότι παράγει πολύ εξειδικευμένους επιστήμονες αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση στην κοινωνία γι’ αυτούς τους επιστήμονες», προσέθεσε.

«Θεωρώ ότι ένα στοίχημα της Ελλάδας είναι να χρησιμοποιήσει τα ταλέντα που παράγει στα ελληνικά πανεπιστήμια να τα δρομολογεί σε επιχειρηματικότητα και τελικά σε εξαγωγή τεχνολογίας» ανέφερε, εκτιμώντας πως η χώρα μας μπορεί να κάνει εξαγωγή τεχνολογίας υπολογιστών, πληροφορικής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook