Ο Μητσοτάκης πρόλαβε στην… στροφή τον Τσίπρα για το νέο συνταγματικό χάρτη

ο-μητσοτάκης-πρόλαβε-στην-στροφή-τον-379392

Με μια κίνηση ματ ο Κυριάκος Μητσοτάκης πετάει την μπάλα στο πολιτικό γήπεδο της συνταγματικής αναθεώρησης και αιφνιδιάζει το Μαξίμου, καθώς δηλώνει «ετοιμοπόλεμος» για το νέο συνταγματικό χάρτη της χώρας και τις προτάσεις της ΝΔ.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές της Συγγρού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη μελετήσεις εισηγήσεις στελεχών και συνεργατών του και ήδη στη ΝΔ έχει διαμορφωθεί μια δέσμη προτάσεων για το Σύνταγμα, την συζήτηση του οποίου ανοίγει η κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει μάλιστα να παρουσιάσει τις δικές του θέσεις και προτάσεις για το Σύνταγμα στις αρχές του επόμενου μήνα, πριν την παρουσίαση των θέσεων του πρωθυπουργού.

Η ετοιμότητα της Νέας Δημοκρατίας, δείχνει ότι το κόμμα εξακολουθεί να έχει καλά αντανακλαστικά καθώς γνωρίζουν καλά τι κρύβεται πίσω από την τοποθέτηση της κυβερνητικής εκπροσώπους, Όλγας Γεροβασίλη, η οποία χθες μίλησε ακόμη και για… δημοψήφισμα. Η ΝΔ εκτιμά ότι πίσω από τις αναφορές για δημοψήφισμα κρύβεται ένας σχεδιασμός της κυβέρνησης προκειμένου, με αφορμή την συζήτηση για το Σύνταγμα να επιχειρήσει να ανατρέψει το κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατεί στην κοινωνία.

Μεταξύ των προτάσεων που αναμένεται να καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η τοποθέτησή του σχετικά με μία πολιτική συμφωνία των δύο κομμάτων προκειμένου να ψηφιστούν από κοινού οι προς αναθεώρηση διατάξεις και η όποια επόμενη κυβέρνηση να έχει και την εντολή του ελληνικού λαού σχετικά με το περιεχόμενο που θα έχουν τα νέα άρθρα του Συντάγματος.

Η δέσμη προτάσεων της Ν.Δ. θα περιλαμβάνει επίσης θέσεις που θα αφορούν στην αύξηση της θητείας της Βουλής στα πέντε χρόνια αλλά και η αποσύνδεση εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόκληση πρόωρων εκλογών.

parapolitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook