Ο Μαρινάκης «παίζει μπάλα» και βάζει ζεστό χρήμα στο παντελόνι

ο-μαρινάκης-παίζει-μπάλα-και-βάζει-ζ-447797

Την έβδομη μεγάλη πώληση κάνει το απόλυτο αφεντικό του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε μια περίοδο που οι ανταγωνιστές του κάνουν «οικονομία κλίμακος»

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ακόμα μία σπουδαία πώληση που θα του αποφέρει πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του.  Μία σειρά πωλήσεων που ξεκίνησε με τον Κώστα Μήτρογλου και φτάνει με τις πρόσφατες των Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε.

Με αφορμή την επικείμενη πώληση του Μπράουν Ιντέγε στην Κίνα, ας θυμηθούμε τις προηγούμενες που έφεραν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των πρωταθλητών Ελλάδας.

ΛΟΥΚΑ ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ

Τον Ιανουάριο η Κρίσταλ Πάλας έδωσε 15 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Σέρβο μέσο από τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε δώσει κάτι περισσότερα από 2 εκατομμύρια για να τον αγοράσει από την Άντερλεχτ.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Ο Ολυμπιακός πούλησε τον Έλληνα επιθετικό στη Φούλαμ το 2014, έναντι περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ. Επτά χρόνια πριν, τον είχε φέρει από τη Γερμανία κι αφού πέρασε, ως δανεικός, από Πανιώνιο και Ατρόμητο, έγινε βασικό και αναντικατάστατο μέλος των Πειραιωτών. Οι εμφανίσεις του στο Champions League προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πολλών ομάδων.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΑΜΑΡΗΣ

Ο διεθνής μέσος έκανε το ξεπέταγμα στον Πανιώνιο και προσέλκυσε το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων ομάδων. Τελικά τον απέκτησε ο Ολυμπιακός για περίπου 250.000 ευρώ και λίγα χρόνια αργότερα τον πούλησε στην Μπενφίκα για 10 εκατομμύρια!

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ

Ο Μανωλάς έκανε το ξεπέταγμα στην ΑΕΚ, αλλά το 2012 έμεινε ελεύθερος. Ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ευκαιρία και τον έκανε δικό του, ενώ το καλοκαίρι του 2014 είπε «ναι» στην πρόταση της Ρόμα, έναντι περίπου 13 εκατομμυρίων ευρώ (μαζί με τα μπόνους).

ΚΕΒΙΝ ΜΙΡΑΛΑΣ

Πήγε στον Ολυμπιακό δανεικός επί Κόκκαλη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όταν πήρε την ΠΑΕ, πλήρωσε τη ρήτρα των 2.5 εκατομμυρίων στη Σεντ Ετιέν για να αποκτήσει τα δικαιώματά του. Το 2012 ήρθε η πρόταση της Εβερτον, η οποία έγινε 7 εκατομμύρια για να αποκτήσει τον Βέλγο εξτρέμ. Και τον απέκτησε.

ΑΡΤΟΥΡ ΜΑΖΟΥΑΚΟΥ

Παρόμοια περίπτωση με του Σάμαρη. Ο Ολυμπιακός έδωσε λίγα χρήματα για να αποκτήσει τον παίκτη από τη γαλλική Βαλενσιέν και λίγα χρόνια αργότερα έβαλε στα ταμεία του 7 εκατομμύρια ευρώ από την πώλησή του στη Γουέστ Χαμ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook