Ο Δήμος Χανίων και το Πολυτεχνείο θα απονείμουν το Χρυσό Κλειδί της Πόλης στον Μίκη Θεοδωράκη

ο-δήμος-χανίων-και-το-πολυτεχνείο-θα-απ-377286

Τα Χανιά τιμούν τον Μίκη Θεοδωράκη.

Φορείς της πόλης και ειδικότερα ο Δήμος Χανίων, το Πολυτεχνείο και ο σύλλογος των φίλων του μεγάλου Μουσικοσυνθέτη θα τιμήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη απονέμοντας του το Χρυσό Κλειδί της Πόλης και αποδίδοντας του το Χρυσό Μετάλλιο του Ιδρύματος.

Όπως ειπώθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου από τον δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα η απονομή του Χρυσού Κλειδιού της Πόλης θα πραγματοποιηθεί σε μια σεμνή εκδήλωση στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου το Σάββατο το απόγευμα.

Επίσης όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη θα δοθεί και στον Πολυχώρο που κατασκευάζεται στο παλιό Τελωνείο τονίζοντας παράλληλα πως ο δήμος Χανίων αναλαμβάνει να προβάλει το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη στο διηνεκές.

Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στα Χανιά ο μεγάλος καλλιτέχνης και αγωνιστής θα επισκεφθεί και το σπίτι του στο Γαλατά, προκειμένου να δει την ανακατασκευή του σε μουσείο.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Βασίλης Διγαλάκης είπε πως με απόφαση της Συγκλήτου του ιδρύματος θα αποδώσει στον Μίκη Θεοδωράκη το Χρυσό Μετάλλιο.

Τέλος, αναφερόμενος στην παρουσία του Μίκη στα Χανιά το μέλος του Συλλόγου των Φίλων Μίκη Θεοδωράκη κ. Γιώργος Αγοραστάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ένας άνθρωπος, στην περίπτωση μας ο Μίκης Θεοδωράκης που έχει απαγορευτικό εξόδου από το σπίτι του, αποτολμά να κάνει ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, δείχνει την αγάπη και τον δεσμό που έχει για τον τόπο του, κάτι που εμείς πρέπει να το ανταποδώσουμε.»

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 5 Ιουνίου θα δοθεί συναυλία παρουσία του μεγάλου συνθέτη στον Εμπρόσνερο (δες ΕΔΩ)

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook