«Οι πρώτοι μετα-μνημονιακοί περίπατοι» – Αγκαλιές και selfies του Τσίπρα στην Ιθάκη | Video

οι-πρώτοι-μετα-μνημονιακοί-περίπατο-728607

Την πρώτη επαφή με πολίτες, μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που προκάλεσε τον θάνατο 97 συμπολιτών μας, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός στο Βαθύ της Ιθάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε στην Ιθάκη με ελικόπτερο, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα, προκειμένου να εκφωνήσει το διάγγελμα για την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο.

Παρότι το Μέγαρο Μαξίμου είχε κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό τις λεπτομέρειες της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο νησί, ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το πανηγυρικό διάγγελμα στο αλώνι, στο Κάστρο, με φόντο το λιμάνι, έκανε μια βόλτα στον παραλιακό δρόμο της πόλης, προκειμένου να παρακαθήσει σε γεύμα με τους τοπικούς φορείς.

Εμφανίστηκε, για πρώτη φορά μετά την πυρκαγιά στο Μάτι, χαρούμενος και χαμογελαστός. Συνομίλησε με ντόπιους που τον περίμεναν στο δρόμο, έβγαλε selfies με αρκετούς, φίλησε και αγκάλιασε ορισμένους, ενώ είχε και χαρακτηριστικούς διαλόγους.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας του, ο πρωθυπουργός δέχτηκε… κύμα αγάπης από πολίτες, που του φώναζαν «μπράβο Αλέξη», «κράτα γερά!», «θα είσαι χρόνια πρωθυπουργός». Ένας άνδρας του είπε «σ’ αγαπάω», ενώ με κάποιον αστειεύτηκε και για ποδόσφαιρο!

Οταν μάλιστα ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του Σκάι για την αντιμετώπιση των πολιτών στο πρόσωπό του ο πρωθυπουργός είπε: «Είναι οι πρώτοι μετα-μνημονιακοί περίπατοι», θέλοντας έτσι να στείλει απάντηση σε όσους αναφέρουν ότι φοβάται την επαφή με τους πολίτες.

Αρνήθηκε, ωστόσο, να απαντήσει σε ερωτήσεις για τον επερχόμενο ανασχηματισμό, ο οποίος προγραμματίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στις επόμενες ημέρες, με κύριο «θύμα» τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Πώς είδαν τα ξένα ΜΜΕ το διάγγελμα Τσίπρα

Με επείγοντα τηλεγραφήματα κάλυψαν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων το διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Ιθάκη με έμφαση σε φράσεις όπως «σήμερα μία καινούργια ημέρα ξημερώνει για την χώρα μας, μία ιστορική ημέρα», για το Reuters ή «Η Ελλάδα ξαναπαίρνει σήμερα την τύχη της στα χέρια της» για το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο).

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σήμερα ότι η χώρα έχει καλούς λόγους να περιμένει καλύτερες ημέρες μετά την επίσημη έξοδό της από το τελευταίο πρόγραμμα στήριξης, κάνοντας έναν επίλογο σε μία δραματική εννεαετή κρίση χρέους, μεταδίδει το Reuters.

«Σήμερα μία καινούργια μέρα ξημερώνει στην χώρα μας, μία ιστορική μέρα. Τα προγράμματα της ύφεσης, της λιτότητας και της κοινωνικής ερημοποίησης επιτέλους τελείωσαν…η χώρας μας κερδίζει και πάλι το δικαίωμα να διαμορφώσει το μέλλον της», δήλωσε ο Τσίπρας από έναν λόφο με θέα έναν κόλπο στο νησί όπου ο Οδυσσέας επέστρεψε μετά από 10ετές ταξίδι, όπως περιγράφεται από τον Ομηρο, αναφέρει το Reuters.

Θέλοντας να σημαδέψει την πρώτη ημέρα της «νέας εποχής» της χώρας του απαλλαγμένης από τα προγράμματα της διεθνούς βοήθειας και από την εδώ και οκτώ χρόνια επιτροπεία των πιστωτών, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στην Ιθάκη, στο Ιόνιο Πέλαγος, σημείο εκκίνησης και επιστροφής του Οδυσσέα στην Οδύσσεια του Ομήρου για να ανακοινώσει «ότι μία καινούργια μέρα ξημέρωσε» για την Ελλάδα. «Μία ιστορική μέρα…η μέρα του τέλους των πολιτικών λιτότητας και ύφεσης», αναφέρει το AFP.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook