Οι πέντε συνήθειες που θα σας κάνουν ευτυχισμένο το 2016

οι-πέντε-συνήθειες-που-θα-σας-κάνουν-ευ-237725

Τι μπορεί να σας κάνει ευτυχισμένο; Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: Τι πρόκειται να κάνει το μυαλό σας ευτυχισμένο;

Ας επικεντρωθούμε σε πράγματα που είναι απλά και εύκολα να κάνουμε και όχι για παράδειγμα στο πώς να θα καταφέρουμε να κερδίσουμε το λαχείο.

Η νευροεπιστήμη έχει τις απαντήσεις. Ο Alex Korb ένας ερευνητής στο UCLA και συγγραφέας του βιβλίου «The Upward Spiral», έχει κάποιες φανταστικές ιδέες για να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα κάνοντας απλά και καθημερινά πραγματάκια.

– Άκου μουσική τις πιο ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή σου: Η μουσική επιδρά στον εγκέφαλο με διαφορετικούς τρόπους. Μπορεί να σου θυμίσει τα μέρη που έχεις βρεθεί στο παρελθόν για παράδειγμα.

-Χαμογέλα και φόρα γυαλιά ηλίου: Η ευτυχία σου προκαλεί χαμόγελο όμως και το να χαμογελάς σε κάνει ευτυχισμένο καθώς το μυαλό πολλές φορές μπερδεύεται και κάθε φορά που χαμογελάμε νομίζει πως είμαστε ευτυχισμένοι.

-Σκέψου του στόχους σου και θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπεις τον κόσμο: Όταν αισθάνεστε αγχωμένοι σκεφτείτε τους στόχους σας, δίνει στο μυαλό την αίσθηση του ελέγχου και μπορεί να απελευθερώσει ντοπαμίνη πράγμα που μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα και να έχετε περισσότερα κίνητρα.

-Κοιμηθείτε σωστά: Η κατάθλιψη προκαλεί ανήσυχο ύπνο αλλά και ο κακός ύπνος μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη

-Η νευροεπιστήμη μπορεί να καταπολεμήσει την αναβλητικότητα: Η αναβλητικότητα σας δημιουργεί άγχος. Αν θέλετε να οικοδομήσετε νέες συνήθειες και να μην χρονοτριβείτε ο καλύτερος τρόπος είναι διώξετε το άγχος.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook