Οι καλύτερες συμβουλές για την τέλεια selfie | Photos + Video

οι-καλύτερες-συμβουλές-για-την-τέλεια-se-160226

selfieΟι εντυπώσεις που δημιουργούμε μέσα από τις φωτογραφίες του προσωπού μας (selfies) γίνονται όλο και πιο σημαντική υπόθεση, σε έναν κόσμο τόσο εξελιγμένο τεχνολογικά, αφού οι διαδικτυακές επαφές είναι πολύ συχνότερες από ό,τι οι σαρκικές, λένε οι ερευνητές.

Ειδικότερα, ερευνητές αποκαλύπτουν ποια είναι τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας που μπορούν να δημιουργήσουν την πρώτη εντύπωση κάποιου για εμάς, ενώ υποστηρίζουν πως αν τα εντοπίζαμε, αυτό θα μπορούσε να μας βοηθήσει να αλλάξουμε και τον τρόπο που τραβάμε… selfies. Λένε, ακόμα, πως μικρές αλλαγές στις διαστάσεις ενός προσώπου, μπορεί να το κάνουν να φαίνεται πιο αξιόπιστο, κυρίαρχο ή ελκυστικό.

Η νέα μελέτη των ερευνητών του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την Daily Mail, δείχνει ότι είναι δυνατόν να προβλεφθούν -ακόμη και με ακρίβεια- οι πρώτες εντυπώσεις που δημιουργούν τα φυσικά μας χαρακτηριστικά, όπως αυτά αποτυπώνονται στα social media.

selfies-teleiaΌταν κοιτάζουμε την εικόνα ενός προσώπου βγάζουμε σύντομα συμπεράσματα σχετικά με το χαρακτήρα του ατόμου, για παράδειγμα, αν είναι φιλικό και αξιόπιστο, σύμφωνα με τον καθηγητή Andy Young, του Τμήματος Ψυχολογίας.

Το τρίπτυχο της καλής… selfie

Διαθεσιμότητα, αυτοκυριαρχία και ελκυστικότητα, είναι το τρίπτυχο για την επιτυχημένη selfie, ενώ στο σχήμα του σαγονιού, στο στόμα, στα μάτια ή στα ζυγωματικά βρίσκεται το «κλειδί» για τους τρεις παραπάνω παράγοντες.

Για να καταλήξει η ερευνητική ομάδα στο παραπάνω συμπέρασμα, επέλεξε τυχαία από τα κοινωνικά δίκτυα 1.000 selfies ανθρώπων και ανέλυσε τα φυσικά τους χαρακτηριστικά, προσπαθώντας να προβλέψει με ακρίβεια τις πρώτες εντυπώσεις που δημιουργούσαν τα «μοντέλα» της φωτογραφίας. Καθένα από τα 1.000 πρόσωπα περιγράφηκε με 65 διαφορετικούς τρόπους που αφορούσαν στο «ύψος των ματιών», στο «πλάτος των φρυδιών» και ούτω καθεξής.

daily-protrΗ μελέτη, που δημοσιεύεται σήμερα στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS), δείχνει πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας για τη δημιουργία μιας καλής ή κακής πρώτης εντύπωσης.

Πώς θα τραβήξετε την τέλεια selfie; Συμβουλευτείτε το βίντεο:

protothema.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook