Οδοιπορικό του Φιλοζωικού Συλλόγου σε χωριά των Χανίων | Photos

οδοιπορικό-του-φιλοζωικού-συλλόγου-σ-442254

Ένα οδοιπορικό – αυτοψία σε περιοχές του νομού Χανίων πραγματοποίησε η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας Νατάσσα Μπομπολάκη σε συνεργασία με την Αστυνομία, προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα σκυλιά και εάν υπάρχουν παραβάσεις από τους ιδιοκτήτες τους. Παραβάσεις υπήρξαν πολλές και πάντα θα υπάρχουν.

Η κ. Μπομπολάκη σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

» Σήμερα κατά τις 10 το πρωί ξεκινήσαμε για το Ψυχρό Πηγάδι προκειμένου να ελέγξουμε καταγγελία για ένα σκυλί σε συνθήκες πολύ κακές που για σπιτάκι είχε ένα σκουριασμένο ψυγείο.

Από το σημείο αυτό κάθε χρόνο αφαιρούμε νόμιμα τα σκυλιά -σκιάχτρα που ο ανεύθυνος το λιγότερο ιδιοκτήτης τοποθετεί χωρίς κανένα απολύτως λόγο εκεί.

Όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν μας έλεγε ποιανού είναι τα ζώα αυτά.

Σιγή ιχθύος , δήθεν να μην «ρουφιανέψουν » ,μη υπολογίζοντας καθόλου τη βασανιστική ζωή των ζώων αυτών.

Μπροστά πήγαιναν 2 περιπολικά των ΤΑΕ ( τμήματα αστυνομικών επιχειρήσεων ) , μετά εμείς με το τζιπάκι της Ηρώς, και πίσω μας το περιπολικό της αστυνομίας Χανίων , σύνολο 10 άτομα με μας.

Οι αστυνομικοί πολύ φιλικοί ,πολύ συνεργάσιμοι και υπομονετικοί.

Περάσαμε από διάφορα χωριά της περιοχής των Κεραμειών , όπου έκπληκτοι οι κάτοικοι έβλεπαν την κουστωδία των 4 αυτοκινήτων.Μετά απο μια ώρα περίπου φθάσαμε στο Ψυχρό

Πηγάδι χωρίς δυστυχώς να βρούμε το σκυλί ούτε το ψυγείο.

Μετά από συνεχή τηλεφωνήματα με το άτομο, που μας ενημέρωσε για την ύπαρξη σκυλιού στο γνωστό αυτό σημείο και μέσω χάρτη του google εντοπίσαμε επακριβώς το σημείο, όπου έπρεπε να υπάρχει το σκυλί.

Υπήρχαν κατσαρολικά βρώμικα , ίχνη οτι διαβίωνε εκεί σκυλί και κοιτάζοντας στο γκρεμό είδαμε πεταμένο το ψυγείο, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία .

Αμέσως υποθέσαμε όλοι , ότι κάποιος ειδοποίησε τον κτηνοτρόφο , που προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη και απομάκρυνε και το σκυλί .

Αρχίσαμε μαζί με τους αστυνομικούς να κάνουμε διάφορες υποθέσεις και μετά πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Τηλεφωνήσαμε στον αστυνομικό υποδιευθυντή του νομού Χανίων και τον ενημερώσαμε.

Τότε εκείνος σκέφτηκε , οτι πριν 4 μέρες είχε στείλει την καταγγελία μας στο Α.Τ Σούδας , στο οποίο διοικητικά ανήκει η περιοχή αυτή, και προβληματίστηκε μήπως ήδη είχαν μεταβεί οι αστυνομικοί της Σούδας , όπως και πραγματικά είχε συμβεί, οι οποίοι είχαν εντοπίσει τον ιδιοκτήτη και είχαν σχηματίσει δικογραφία εις βάρος του.

Έτσι εξηγείται το γιατί δεν βρήκαμε το σκυλί.

Κατεβαίνοντας απο το Ψυχρό Πηγάδι συναντήσαμε κάποιες περιπτώσεις , γνωστές σε μένα απο το παρελθόν, ζητήσαμε απο τους ασττυνομικούς να φύγουν και με την Ηρώ σταματούσαμε για να βρούμε τους ιδιοκτήτες, κι όπου δεν τους βρίσκαμε αφήναμε σημείωμα με το τηλεφωνό μου .

Εν τω μεταξύ είχε ενημερωθεί όλος αυτός ο ορεινός όγκος για την κουστωδία μας , ο ένας στον άλλο , και είχαμε απίστευτες ιστορίες γέλιου.

Με το σεις και με το σας μας υποδέχονταν, ορισμένοι μάλιστα είδαν, ότι υπήρχε και εισαγγελέας στην πομπή , στο δε γυρισμό πολλοί είχαν αφήσει τα σκυλιά τους ελεύθερα για να μην τα βρούμε δεμένα ,που πήγαιναν σαν μεθυσμένα μέσα στο δρόμο καθότι μπορεί και να μην είχαν λυθεί ποτέ στη ζωή τους.

Όλοι δε δήλωναν , ότι τα βγάζουν ανελλιπώς βόλτα , τα αγαπούν πολύ, τα έχουν καλύτερα κι απο βασιλιάδες, μέσα στα βαρέλια τους ,έχουν βιβλιάρια αλλά τελείως συμπτωματικά τα βιβλιάρια τα είχε πάρει ο σύζυγος στα Χανιά κλπ.

Εντύπωση μας προκάλεσαν αυτά που μας είπε κάποιος κτηνοτρόφος πάνω στην συζήτηση , ότι τελείως ανόητα και άσκοπα δένουν τα σκυλιά πάνω στους δρόμους για να μην περνά το κοπάδι απο εκείνο το σημείο, διότι έτσι δεμένος και με κοντή αλυσίδα ο σκύλος δεν μπορεί να φοβίσει τα πρόβατα , πού αποδεικνύονται πιο έξυπνα από κάποιους, πάνε απο την απέναντι πλευρά του σκύλου και περνούν με την άνεσή τους.

Τόσο απλά .

Σύντομα θα ανηφορίσουμε και πάλι στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουμε, αν εφαρμόστηκαν , τα όσα υποδείχθηκαν στους ιδιοκτήτες ορισμένων ζώων.

Το θετικό είναι , ότι και σε αυτό το επαρχιακό δίκτυο , όπως προ ημερών και σε εκείνο μέχρι την Σούγια δεν υπάρχουν πια βαρελόσκυλα , ενώ πριν μερικά χρόνια ήταν παντού.»

Δείτε φωτογραφίες από το οδοιπορικό:

20161013_095447_resized

20161013_112343_resized

20161013_115304_resized

20161013_121525_resized

20161013_121332_resized

zarpanews.gr

3 thoughts on “Οδοιπορικό του Φιλοζωικού Συλλόγου σε χωριά των Χανίων | Photos

  1. Πέρα απο τις εφόδους στα χωριά θα έπερεπε να κάνουν παντού ενημερωτικές συγκεντρώσεις για το πως πρέπει ένας ιδιοκτήτης να φροντίζει το σκύλο του σε σχέση με την υγειινή των συνανθρώπων του. Δηλαδή να τους μάθουν οτι δεν ξαμολάνε ελέυθερο το σκυλί τους απο το σπίτι τους για να πάει να κάνει την ανάγκη όπου βρεί – σε πάρκα που παίζουν παιδάκια., σε χώρους πράσινου όπου κάνουν τη βόλτα τους παιδάκια, σε πεζοδρόμια που περπατάνε παιδάκια, σε αυλές σπιτιών που παίζουν παιδάκια. Όποιος θέλει σκύλο να αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στο κατοικίδιο και στους συνανθρώπους του. Γιατί κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να καθαρίζει απο την αυλή του, τα περιττώματα του σκύλου του κάθε…ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΚΥΛΟ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΦΙΛΟΖΩΟΣ – ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΒΕΒΑΙΑ.

  2. κατι τετοια νουμερα ,τα οποια οικονομανε εις αγνοια των δηθεν ζωοφιλων.
    ο κοσμος πειναει
    το ξαναλεω.
    ο κοσμος πειναει κ ολοι αυτοι προσπαθουν να παρουν κονδυλια για την τσεπη τους
    Κυριοι-ες ζωοφιλοι.
    Υπαρχουν κ οι κτηνιατροι που μπορουν να προσφερουν για ενα εμβολιο ,στειρωση αλλα δεν ασχολειστε καν με τους κτηνιατρους…
    Γιατι? Υπαρχει καποιος λογος..

  3. Γιατί δεν πάνε να ασχοληθούν με τα αδέσποτα στην υχθιοσκαλα στην Σούδα που δαγκώνουν περαστικούς και παιδάκια? Φιλοζωικες μόνο όταν είναι να πάρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook