Ξεκίνησε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας

ξεκίνησε-η-αύξηση-μετοχικού-κεφαλαίο-308143

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Παγκρήτιας Τράπεζας το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, όπου εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Κατά τη Συνέλευση εγκρίθηκαν ομόφωνα η τροποποίηση του καταστατικού με βάση το άρθρο 5 του Ν. 4340/2015, καθώς και η Αύξηση του Συνεταιριστικού Κεφαλαίου μέσω έκδοσης συνεταιριστικών μερίδων και μετατρέψιμων ομολόγων.

Συνολικά η Αύξηση Κεφαλαίου ορίστηκε σε 130 εκ ευρώ. Από το ποσό αυτό τα 100 εκ. ευρώ θα καλυφθούν μέσω αγοράς συνεταιριστικών μερίδων από μέλη και μη μέλη της Τράπεζας στην τιμή των 13 € ανά μερίδα (Λογιστική αξία μερίδας 27,73 € με στοιχεία 30/9/2015), ενώ τα 30 εκ. ευρώ θα καλυφθούν μέσω έκδοσης μετατρέψιμων Ομολόγων, με ονομαστική αξία ανά ομόλογο 100.000 ευρώ και ετήσιο επιτόκιο 8%.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Λεμπιδάκης αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η Παγκρήτια Τράπεζα τα τελευταία 22 χρόνια στην Οικονομία της Κρήτης και τόνισε την αναγκαιότητα της επιτυχημένης ανακεφαλαιοποίησης προκειμένου η Τράπεζα να μπορέσει τα προσεχή χρόνια να διατηρήσει τη φυσιογνωμία της, να ενισχύσει το ρόλο της στην τοπική οικονομία και να αναπτυχθεί στο νέο τραπεζικό περιβάλλον που διαμορφώνεται. Επεσήμανε ότι ο στόχος της Αύξησης επικεντρώνεται στο να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης ώστε η τράπεζα να συνεχίσει να στηρίζει, όπως έκανε μέχρι τώρα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, χωρίς συμπληρωματική ενίσχυση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στο πνεύμα αυτό και από βήμα της Γενικής Συνέλευσης, απηύθυνε μαζική πρόσκληση σε όλους τους Κρητικούς να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια για την επιτυχή Αύξηση του Συνεταιριστικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook