«Ξανά» στη φυλακή ο 96χρονος λογιστής του Άουσβιτς

ξανά-στη-φυλακή-ο-96χρονος-λογιστής-το-619152

Ένας ναζί  γνωστός ως ο “ λογιστής του Άουσβιτς” ο οποίος είναι εν ζωή στα 96 του χρόνια, καταδικάστηκε σε άλλα 4 χρόνια σύμφωνα με την νέα απόφαση Γερμανικού δικαστηρίου. 

Ο Oscar Groening (Όσκαρ Γκερινγκ) καταδικάστηκε για εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στο στρατόπεδο των Nαζί στο Άουσβιτς, τον Ιούλιο του 2015 και εξέτισε την ποινή φυλάκισης που του είχε υποβληθεί από το σπίτι του. Το δικαστήριο είχε θεωρήσει τότε ότι επρόκειτο για το τελευταίο δικαστήριο που έγινε που αφορούσε το Ολοκαύτωμα. Τελικά όμως επέβαλε νέα ποινή στο «λογιστή του Άουσβιτς».

«Με βάση τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων, το ανώτερο περιφερειακό δικαστήριο διαπιστώνει ότι ο καταδικασθείς είναι ικανός να εξέτισε την ποινή παρά την προχωρημένη ηλικία του», ανέφερε το δικαστήριο.

Οι δικαστές του όπως είπαν είναι απόλυτα ικανός να μπει στη φυλακή αρκεί να υπάρχει κάποιος γιατρός να τον παρακολουθεί και να παίρνει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή, γεγονός το επιβεβαίωσε επίσης ένας γιατρός στους δικαστές, αναφέρει δημοσίευμα του AFP.

Ο Γκέρινγκ είχε παραδεχθεί ότι είναι ηθικά ένοχος για τις φρικαλεότητες που συνέβησαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου εργαζόταν αλλά ότι είναι στο χέρι του δικαστηρίου αν θα τον καταδικάσουν για εγκληματικές ενέργειες. Ήταν 21 έτους όταν πήγε ως λογιστής στο Άουσβιτςκαι δουλειά του ήταν να μετρά τα λεφτά που έκλεβαν οι Ναζί από τους Εβραίους και τα έστελνε στους ανωτέρους του στο Βερολίνο.

Παρόλο που ο ίδιος δεν είχε σκοτώσει κάποιον, οι δικαστές των όσων επέζησαν από το Άουσβιτς δήλωσαν ότι στην ουσία βοήθησε πάρα πολύ τους Ναζί να επωφεληθούν οικονομικά. Όσο εκείνος μετρούσε τα κλεμμένα λεφτά 300.000 αιχμάλωτοι θανατώθηκαν στους θαλάμους αερίων…

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Ιούνιο που μας πέρασε ένα πρώην στρατιώτης των Eς Ες ο Reinhold Hanning (Ρέιχολντ Χάνινγκ) πέθανε χωρίς να έχει περάσει ούτε μια μέρα στη φυλακή. Καταδικάστηκε στα 94 του σε πέντε χρόνια φυλάκισης. Ωστόσο, δεν εξέτισε ποτέ την ποινή του λόγω της συνεχιζόμενης προσφυγής κατά της καταδίκης του.

Φυσικά υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις δύο πρώην Ες Ες αξιωματικών που καταδικάστηκαν στα 90 τους για τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά την κατοχή της Πολωνίας και χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί τα ονόματα τους στη δημοσιότητα.

Έξι εκατομμύρια Εβραίοι θανατώθηκαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, Από τα 6.500 χιλιάδες Ες Ες που εργάζονταν στο κολαστήριο του Άουσβιτς μόνο 50 άτομα έχουν καταδικαστεί για τα εγκλήματα τους.

Με πληροφορίες απο RT 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook