«Ξάφριζαν» ψηφιακές συσκευές – προπληρωμένες κάρτες και τζόγαραν online

ξάφριζαν-ψηφιακές-συσκευές-προπλ-363056

Αντικείμενα και ψηφιακές συσκευές μεγάλης αξίας είχαν «ξαφρίσει» τέσσερα άτομα, συγκεκριμένα μια 31χρονη και τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 35, 31 και 25 ετών.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από μήνυση μιας γυναίκας σε αστυνομική Αρχή, για διάρρηξη καταστήματος ψιλικών ιδιοκτησίας της, πρόκληση ζημιών σε αυτό και αφαίρεση εμπορεύματος συνολικής αξίας έντεκα χιλιάδων (11.000) ευρώ.

Μεταξύ των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν συμπεριλαμβανόταν ο προσωπικός φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής της ιδιοκτήτριας του καταστήματος και ανώνυμες προπληρωμένες κάρτες πληρωμής συνολικής αξίας δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάσθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθόσον λόγω του είδους των αφαιρεθέντων αντικειμένων, απαιτούνταν εξειδικευμένη ψηφιακή διερεύνηση.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης , στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε άμεσα ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης.

Από την ψηφιακή έρευνα που επακολούθησε, σε συνεργασία με εταιρεία παροχής υπηρεσιών προπληρωμένων καρτών πληρωμής, διαπιστώθηκε ότι οι ανώνυμες προπληρωμένες κάρτες που είχαν αφαιρεθεί από το κατάστημα, χρησιμοποιήθηκαν σε υπηρεσίες διαδικτυακού στοιχηματισμού, γεγονός που με την κατάλληλη αξιοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών των διαδικτυακών παικτών στοιχηματισμού, οδήγησε στην ταυτοποίηση και την εμπλοκή των ανωτέρω προσώπων.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook