Ντουντουλάκης: Χωρίς νερό η Κεφάλα του Δήμου Πλατανιά

ντουντουλάκης-χωρίς-νερό-η-κεφάλα-του-237472

Ανακοίνωση σχετικά με την διακοπή στην υδροδότηση στη δημοτική κοινότητα Κεφάλας του Δήμου Πλατανιά, εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πλατανιά Μανώλης Ντουντουλάκης, επιρρίπτοντας ευθύνες στην δημοτική αρχή και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΒΑ.

Η ανακοίνωσή του για το θέμα:

«Εν μέσω της θερινής περιόδου, ο Δήμος Πλατανιά και η ΔΕΥΑΒΑ έχουν αφήσει την τοπική κοινότητα Κεφάλας χωρίς νερό ύδρευσης, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και την καταστροφή της περιουσίας τους.

Συγκεκριμένα, στην τοπική κοινότητα Κεφάλας του Δήμου Πλατανιά, υπάρχει μια πηγή στην θέση Καψαλόργιακο, η οποία τροφοδοτεί με φυσική ροή 2 δεξαμενές ύδρευσης για τις ανάγκες των κατοίκων του χωριού. Στην συγκεκριμένη πηγή υπάρχουν υδροσυλλέκτες οι οποίοι δεν έχουν καθαριστεί ούτε συντηρηθεί τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μεγάλες ποσότητες λάσπης.  Παράλληλα, τα φρεάτια που υπάρχουν στην πηγή είναι ανοικτά, χωρίς καπάκι και παντελώς εκτεθειμένα στην παρουσία  τρωκτικών.

Το δίκτυο σωληνώσεων που τροφοδοτεί την μία εκ των δύο δεξαμενών μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων είναι πεπαλαιωμένο με υλικό από αμιαντοσωλήνα, επικίνδυνο για την υγεία των δημοτών. Στο δίκτυο, υπάρχει εδώ και ένα χρόνο θραύση του αγωγού και διαρροή νερού χωρίς να έχει μεριμνήσει ο Δήμος και η ΔΕΥΑΒΑ για την αποκατάστασή του. Παράλληλα την προηγούμενη εβδομάδα, εμφανίστηκε θραύση και σε δεύτερο σημείο με αποτέλεσμα να διακοπεί η ροή νερού. Κατά τα άλλα, μιλούν στον Δήμο Πλατανιά και στην ΔΕΥΑΒΑ για εξοικονόμηση νερού..

Την Δευτέρα 09 Ιουλίου, εμφανίστηκε συνεργείο της ΔΕΥΑΒΑ μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Καλαϊτζάκη, χωρίς εξοπλισμό, οι οποίοι είδαν και απήλθαν άπρακτοι. Βέβαια, την ευθύνη γι’ αυτό την έχει η πολική ηγεσία του Δήμου Πλατανιά και της ΔΕΥΑΒΑ και όχι οι υπάλληλοι οι οποίοι εκτελούν εντολές.

Εν κατακλείδι, με ευθύνη του δήμου και της ΔΕΥΑΒΑ, δεν υπάρχει μέριμνα και προγραμματισμός όλα τα χρόνια της παρούσας δημοτικής αρχής (με εξαίρεση τον καθαρισμό των 2 δεξαμενών το έτος 2013!) για την συντήρηση και την βελτίωση των υποδομών ύδρευσης στην συγκεκριμένη τοπική κοινότητα, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, οι οποίοι σε δύσκολες συνθήκες πασχίζουν για την επιβίωσή τους.

Tα ανωτέρω επιβεβαιώνει και ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης μας Μπικάκης Γεώργιος.

Με εκτίμηση ,

Ντουντουλάκης Μανώλης

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook