ΝΔ: Διαλυτική η ασάφεια της κυβέρνησης για τον ΦΠΑ στα νησιά

νδ-διαλυτική-η-ασάφεια-της-κυβέρνησης-234431

ndΟ αυτοσχεδιασμό και η διαλυτική, και όχι δημιουργική ασάφεια, είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτής της κυβέρνησης, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία η οποία σχολιάζει τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για ανοικτή συζήτηση σχετικά με την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου, σημειώνοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε πλήγμα για τον Τουρισμό.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας, εκτιμά ότι ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ θα πλήξει καίρια τον τουρισμό και ξεκαθαρίζει πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να συμπράξει σε αυτή την καταστροφική επιλογή.

«Καθημερινά επιβεβαιώνονται, ως χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτής της κυβέρνησης, ο αυτοσχεδιασμός και η διαλυτική, και όχι δημιουργική, ασάφεια», αναφέρει ο κ. Κόνσολας και προσθέτει ότι «είναι σαφές όσο και ξεκάθαρο ότι η ίδια η κυβέρνηση συντηρεί το θέμα».

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Τομέα Τουρισμού της ΝΔ, δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι που επέβαλλαν τη θεσμοθέτηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Στη δήλωση που έκανε τη Δευτέρα κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι αγνοεί πως το φορολογικό καθεστώς δεν μπορεί να μεταβληθεί ή να διαχωριστεί σε ένα νομό και εκτιμά πως ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ θα πλήξει καίρια τον τουρισμό, ξεκαθαρίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συμπράξει σε αυτή την καταστροφική επιλογή.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν και Δωδεκανήσιος στην καταγωγή, δεν γνωρίζει τι σημαίνουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, την τοπική οικονομία και την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας», αναφέρει ο κ. Κόνσολας και προσθέτει: «Δεν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να μεταβληθεί ή να διαχωριστεί το φορολογικό καθεστώς σε ένα νομό».

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook