Να γιατί δυσκολευόμαστε να αδυνατίσουμε | 5 λανθασμένοι μύθοι που παραπλανούν

να-γιατί-δυσκολευόμαστε-να-αδυνατίσο-134197

Τα ανοιξιάτικα ρούχα πήραν την θέση των χειμωνιάτικων και τα πρώτα κοντομάνικα μπλουζάκια έχουν ήδη φορεθεί. Ωστόσο, αν και έχουμε τρεις μήνες (μέχρι την «στιγμή της ξαπλώστρας») μπροστά μας να για να «εξαφανίσουμε» το περιττό λίπος και βάρος του σώματος, μήπως θα πρέπει όσο είναι νωρίς, να αναθεωρήσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και τις δίαιτες αποτοξίνωσης;

Όπως αναφέρει το onmed, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε διατροφικοί μύθοι, αναφορικά με τις δίαιτες, που παραπλανούν άνδρες και γυναίκες. Αναλυτικά:

Αλάτι ψιλό, αλάτι χοντρό alatiΤα δύο είδη περιέχουν ίδιες ποσότητες νατρίου, ωστόσο η μόνη διαφορά τους είναι στην γεύση, αφού εξαρτάται από την ποσότητα που χρειαζόμαστε για να δώσουμε νοστιμιά στο φαγητό μας. Το χοντρό αλάτι χρησιμοποιείται σε μικρότερες ποσότητες γι’ αυτό και αποτελεί πιο υγιεινή επιλογή, ενώ αντιθέτως το «κανονικό», χρησιμοποιείται «μετά μανίας».

Αυστηρή αποτοξίνωση apotoxinosiΥπάρχουν πολλά είδη δίαιτας, τα οποία επιβάλλουν την κατανάλωση πολλών υγρών προκειμένου να αποτοξινωθεί ο οργανισμός. Ωστόσο, ο ίδιος ο οργανισμός μας διαθέτει τα πιο κατάλληλα συστήματα αποτοξίνωσης, όπως είναι το συκώτι, τα νεφρά και το γαστρεντερικό. Αυτό που πραγματικά κάνουν τέτοιου είδους δίαιτες είναι απώλεια πλασματικού βάρους και «καθαρισμό» του οργανισμού προσωρινά, αφού όταν επιστρέψουμε στο πραγματικό διατροφικό μας πρόγραμμά επανέρχεται.

Η πράσινη διατροφή αδυνατίζει

DetoxΟ μύθος αυτός υποστηρίζει πως το pH του σώματος μειώνεται με την χορτοφαγική διατροφή και έτσι πετυχαίνουμε την απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα όμως η διατροφή μας δεν επηρεάζεται από το pH του αίματος και των ιστών αλλά από αυτό των ούρων.

Μικροκύματα εναντίων θρεπτικών συστατικών

mikrokymatonΗ άποψη που επικρατεί πως τα μικροκύματα καταστρέφουν τα θρεπτικά συστατικά των φαγητών δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία επιστημονική μελέτη. Αντιθέτως, τα δεδομένα που καταγράφηκαν έδειξαν ότι ο φούρνος μικροκυμάτων σε πολλές περιπτώσεις είναι δυνατόν να διατηρήσει τα συστατικά που χάνονται όταν μαγειρεύουμε στον ατμό.

Ο καρκίνος τρέφεται από την ζάχαρη

zaxariΟ συγκεκριμένος μύθος ειπώθηκε για πρώτη φορά στην Αμερική το 2007, εντούτοις η πραγματική σχέση μεταξύ καρκινικών κυττάρων και ζάχαρης είναι η εξής: Το παραπάνω βάρος αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την εμφάνιση πολλών τύπων καρκίνου και η ζάχαρη συμβάλλει στην αύξηση βάρους.

Πηγή: iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook