Νέες ταινίες: Η Κίρα Νάιτλι υποδύεται τη θρυλική Γαλλίδα συγγραφέα Κολέτ | Video

νέες-ταινίες-η-κίρα-νάιτλι-υποδύεται-τ-752188

Η Κίρα Νάιτλι  ερμηνεύει τη Γαλλίδα συγγραφέα Κολέτ και αποκτά σοβαρές πιθανότητες για μια οσκαρική υποψηφιότητα

Colette
Σκηνοθεσία: Γουός Γουέστμορλαντ
Παίζουν: Κίρα Νάιτλι, Ελεανορ Τόμλινσον, Φιόνα Σο, Ντόμινικ Γουέσt

H ζωή και το έργο της εμβληματικής Γαλλίδας συγγραφέα της αβάν γκαρντ Κολέτ , που μέσα από το έργο της έγινε σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης τον 20ο αιώνα. Ο γάμος της με τον συγγραφέα Ανρί Γκοτιέ Βιλάρ την απομάκρυνε από την απλοϊκή ζωή της επαρχίας και την εισήγαγε στη θορυβώδη ζωή του Παρισιού, όπου και ανέπτυξε το συγγραφικό της ταλέντο μεταξύ άλλων.

Η Κίρα Νάιτλι υποδύεται τη θρυλική Γαλλίδα συγγραφέα Κολέτ σε μια βιογραφία, που υμνεί τη γυναικεία χειραφέτηση.

Ο Γουός Γουέστμορλαντ, φανατικός θαυμαστής της Κολέτ, παρακολουθεί τα πρώτα της βήματα, όταν φεύγει από την επαρχία όπου έχει μεγαλώσει και παντρεύεται τον Ανρί Γκοτιέ Βιλάρ. Εκεί θα γνωρίσει τη ζωή στο Παρίσι και θα έρθει σε επαφή με τους καλλιτεχνικούς κύκλους της εποχής.

Ο Βιλάρ συγγραφέας και ο ίδιος, ο οποίος όμως είχε μεγαλύτερο ταλέντο στο μάρκετινγκ παρά στις ιστορίες, όταν βρεθεί σε αδιέξοδο θα την οδηγήσει να γράψει το πρώτο της μυθιστόρημα, που όμως εκδίδεται με το ψευδώνυμο του άντρα της και γίνεται ανάρπαστο.

Ταυτόχρονα η Κολέτ θα ανακαλύψει κι άλλες πλευρές της σεξουαλικότητάς της, ενώ θα διαμορφώσει την δική της προσωπικότητα, που θα την αναδείξουν τελικά σε μια μεγάλη μορφή της γυναικείας λογοτεχνίας, αλλά και του γυναικείου κινήματος.

Με μια στρωτή, κλασική αφήγηση και λατρεία προς το πρόσωπο της Κολέτ, ο Γουέστμορλαντ περιγράφει τη ζωή μιας σημαντικής προσωπικότητας , χωρίς όμως να ξεπερνάει τα όρια μιας συμβατικής βιογραφίας. Πάντως με λεπτομέρεια αναπαριστά την εποχή, προσφέροντας ευφρόσυνες σκηνές που καταμαρτυρούν το πολιτιστικό περιβάλλον , όπου η Κολέτ ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία , αναστατώνοντας την αστική τάξη.

Η Κίρα Νάιτλι, που φαίνεται ότι αγαπάει τις ταινίες εποχής, χαριτωμένη και με χιούμορ υποδύεται την Γαλλίδα συγγραφέα με κέφι- για να δούμε αν η ερμηνεία της θα την οδηγήσει στα Όσκαρ- ενώ στο πλευρό της ο δύο φορές υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Ντόμινκ Γουέστ κάνει την καλύτερη κινηματογραφική του εμφάνιση, σε έναν ρόλο γεμάτο ανατροπές.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook