Νέα «βόμβα» από το Βερολίνο προς την Αθήνα: «Πάρτε πίσω όσα υποσχεθήκατε»!

νέα-βόμβα-από-το-βερολίνο-προς-την-αθ-210915

berolinoΝέα «βόμβα» εξαπέλυσε το Βερολίνο κατά της Αθήνας, εκτός από το «τελεσίγραφο» των εκπροσώπων Μέρκελ και Σόιμπλε, ζητώντας αυτή τη φορά από την κυβέρνηση να πάρει πίσω όσα υποσχέθηκε προεκλογικά, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρεται ότι η γερμανική κυβέρνηση ζητά από την αντίστοιχη ελληνική που ανέλαβε πρόσφατα την εξουσία να μην εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε προεκλογικά, αλλά και τις πρώτες ημέρες από την ανάληψη της εξουσίας, για κατάργηση των μέτρων λιτότητας. Αντιθέτως της ζητά να εφαρμόσει είχαν συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, ότι θα αναστείλει τις ιδιωτικοποιήσεις, να επαναπροσλάβει δημοσίους υπαλλήλους και να επιστρέψει το δώρο των Χριστουγέννων σε συνταξιούχους.

Σύμφωνα με το Reuters, το έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης συντάχθηκε με αφορμή την προετοιμασία της συνάντησης κορυφαίων αξιωματούχων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης την Πέμπτη, όπου θα συζητηθεί το ελληνικό αίτημα για διαγραφή ή αναδιάρθρωση του χρέους και κατάργηση περικοπών και άλλων μέτρων λιτότητας.

Πηγή: star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook