Μπισκοτάκια κανέλας

μπισκοτάκια-κανέλας-598337

Μυρωδάτα μπισκοτάκια κανέλας που θα γίνουν ανάρπαστα από μικρούς και μεγάλους παρέα με ρόφημα σοκολάτας, τσάι, καφέ ή ακόμα και σκέτα.

Μερίδες:για 50-80 κομμάτια περίπου, ανάλογα το μέγεθος Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:20′ Έτοιμο σε:60′

Υλικά

Για τη ζύμη

250γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

200γρ. ζάχαρη

2 αβγά

500γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)

1 κουτ. σούπας (γεμάτη) κανέλα σκόνη

½ κουτ. γλυκού αλάτι

ζάχαρη για τη διακόσμηση

Διαδικασία

Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ δουλεύετε για λίγο το βούτυρο με τη ζάχαρη με μια σπάτουλα ή με σύρμα.

Κάνετε στο μίγμα του αλευριού μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε εκεί τα αβγά και το μίγμα του βουτύρου. Ανακατεύετε με τα δάχτυλα με βιαστικές κινήσεις μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια ομοιογενή, εύπλαστη ζύμη.

Βάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ που θα κλείσετε καλά με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175-180 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά.

Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζετε σε 5 μέρη που πλάθετε σε 5 μπάλες. Με τη βοήθεια πλάστη ανοίγετε την κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών. Με κουπ πατ διαφόρων σχημάτων κόβετε κομμάτια ζύμης. Μαζί με τα κουπ πατ τα μεταφέρετε στο ταψί και εκείνη τη στιγμή τα αποκολλάτε από αυτά. Έτσι δεν χαλά το σχήμα τους. Συνεχίζετε τη διαδικασία κοψίματος των μπισκότων αραδιάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο, όχι όμως κολλητά, γιατί θα φουσκώσουν λίγο στο ψήσιμο. Τέλος πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με ζάχαρη.

Βάζετε τα ταψιά στο φούρνο και ψήνετε τα μπισκότα για 20 λεπτά, όχι παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν. Τα ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί. Μην επιχειρήσετε να τα βγάλετε νωρίτερα γιατί θα διαλυθούν.

Tips

Αν δεν χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, προσθέστε ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ.

Μην το παρακάνετε με το ζύμωμα γιατί θα σκληρύνει η ζύμη σας και τα μπισκοτάκια δε θα γίνουν τραγανά.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook