Μητσοτάκης: Η Ευρώπη πρέπει να δώσει συγκροτημένη απάντηση στο προσφυγικό

μητσοτάκης-η-ευρώπη-πρέπει-να-δώσει-συ-420865

«Η Ευρώπη οφείλει να δώσει μια συγκροτημένη απάντηση στο ζήτημα του προσφυγικού κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει«.

Αυτό σημειώνει σε χαιρετισμό του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ζήτησε επίσης κοινή δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς όπως σημείωσε «τα σύνορά της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτές που δοκιμάστηκαν περισσότερο από την πρωτοφανή προσφυγική κρίση ήταν οι τοπικές κοινωνίες στη χώρα μας«.

Σημείωσε ότι οι αρχές στη χώρα μας κάνουν το μέγιστο δυνατό προκειμένου να ανταποκριθούν στην πίεση χωρίς να έχουν τα απαραίτητα εργαλεία και τα κονδύλια.

Ανέφερε ότι στο ζήτημα της επάρκειας υπάρχει σημαντικό έλλειμμα ενώ υποστήριξε ότι παρά τις προσπάθειες της Νέας Δημοκρατίας να βοηθήσει την Κυβέρνηση στο προσφυγικό, τα πράγματα δεν πηγαίνουν προς το καλύτερο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε πως η κατάσταση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό έχει βελτιωθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο και η συμφωνία με την Τουρκία έχει λειτουργήσει αποτρεπτικά αλλά παραμένει εύθραυστη.

Απαιτείται όπως είπε αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνο 2 και ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων, ενίσχυση των συστημάτων ανταλλαγής πληροφοριών με ταχεία επιχειρησιακή ικανότητα καθώς η συνολική αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πρόβλημα παραμένει ελλιπής.

Πηγή: altsantiri.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook