Μεϊμαράκης: Δεν με αφορούν σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης

μεϊμαράκης-δεν-με-αφορούν-σενάρια-οικ-318413

«Δεν με απασχολεί καθόλου το σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης» ξεκαθάρισε ο κ. Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρεί στη Θεσσαλονίκη.

«Αν δεν τα καταφέρει ο Τσίπρας οφείλει να παραιτηθεί και να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα» συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης «γιατί θεωρώ απίθανο αυτό το σενάριο».

Μιλώντας για τον λόγο της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη εξήγησε ότι «βρίσκομαι εδώ για να έχω ορισμένες επαφές με στελέχη, με πολίτες και να μπορέσω να συννενοηθώ μαζί τους για την Κυριακή και την επόμενη ημέρα» εξαγγέλοντας συνέδριο για την επόμενη άνοιξη.

Κάνοντας μια έμμεση κριτική στα όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης για πρόγραμμα 111 ημερών ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι «δεν συμμερίζομαι την άποψη εκείνων που λένε ότι χρειάζεται χρόνο η Νέα Δημοκρατία και υπαινίσσονται ότι το κόμμα ούτε τον Ιανουάριο ούτε τον Σεπτέμβριο δεν ήταν έτοιμη».

«Η ΝΔ έχει αρχές κατά συνέπεια δεν υπάρχει έντονη ιδεολογική διαφορά με τον κ. Μητσοτάκη αλλά μόνο στον τρόπο εφαρμογής ορισμένων πολιτικών ζητημάτων.

Δεν αποδέχομαι χαρακτηρισμούς ότι η ΝΔ ανήκει στον δείνα ή στον τάδε. Τα -ικός θα εξαφανιστούν ή θα ελαχιστοποιηθούν.

Εγώ θα είμαι πρόεδρος που θα με επηρεάζουν οι ικανότητες και τα προσόντα» συμπλήρωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. Απαντώντας, δε, στα περί ανάγκης ανανέωσης που πρεσβεύει ο αντίπαλός του ανέφερε ότι «εγώ την ανανέωση μόνο με ηλικιακά κριτήρια δεν την αποδέχομαι».

«Γι’ αυτό πιστεύω σε ένα κόμμα που θα διασφαλίσει πλήρως την αξιοκρατία αλλά θα προχωρήσει στην ανανέωση των προσώπων και των δομών».

«Εγώ πιστεύω ότι το μοντέλο που λειτουργούσε στο παρελθόν με τοπικές, νομαρχιακές, περιφερειακές, θεματικές οργανώσεις είναι το μοντέλο που θα μας βοηθήσει να γίνουμε ένα σύγχρονο λαϊκό κόμμα» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σε ερώτηση για το αν έχει επικοινωνίες με τον κ. Καραμανλή απάντησε ότι η επικοινωνία του με τον πρώην πρωθυπουργό είναι καθήκον του και πολιτικό και κοινωνικό.

«Συνομιλώ με βουλευτές και άλλων κομμάτων αλλά αυτό δεν σημαίνει πολιτική στήριξη. Μπορεί να πούμε τις πολιτικές μας ανησυχίες αλλά δεν θα υπάρχει πολιτικό συμπέρασμα».

Για τις εκλογές της Κυριακής επανήλθε σε ορισμένα οργανωτικά προβλήματα τονίζοντας ότι θα έπρεπε να είχαν κλείσει οι εγγραφές στις 10 Νοεμβρίου ώστε να μην υπάρχουν οι ουρές και το πρόβλημα με τα 3 ευρώ και θα μας βοηθούσε ώστε να ξέρουμε πόσες κάλπες να στήσουμε κ.α. Δεν θα υπάρχουν νικητές ή ηττημένοι.

Απλά θα έχουμε εκλέξει εκείνον που θα οδηγήσει τη ΝΔ και θα βάλει τη δική του σφραγίδα στο κόμμα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook