Μία ταβέρνα στα Χανιά ανάμεσα στις 20 καλύτερες της Ελλάδας | Photos

μία-ταβέρνα-στα-χανιά-ανάμεσα-στις-20-κα-479881

Μαζί με το τέλος του 2016, έρχονται και οι απολογισμοί. Ειδικότερα, στο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομίας η κατάσταση βελτιώνεται συστηματικά. Μιά συνεχής ποιοτική άνοδος στα προϊόντα, νέες αφίξεις στην εστίαση, φερέλπιδες σεφ, φιλόδοξες πρωτοβουλίες και κυρίως συλλογικές δράσεις που διαμορφώνουν τοπικές ταυτότητες και δημιουργούν γαστρονομικούς προορισμούς.

Κλείνοντας τη χρονιά, το greekgastronomyguide.gr δημοσίευσε τη λίστα με τις 20 ταβέρνες που φέτος μας έδωσαν το μήνυμα ότι η ελληνική κουζίνα καλά κρατεί. Ανάμεσά τους και η ταβέρνα «Ντουνιάς» στη Δρακώνα Κεραμειών, η οποία είναι η μοναδική ταβέρνα στην Κρήτη που περιλαμβάνεται στη σχετική λίστα!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Στη Δρακώνα Κεραμειών, σε μια καταπράσινη πλαγιά των Λευκών Ορέων βρίσκεται η ταβέρνα του Στέλιου Τριλυράκη, ο επονομαζόμενος “Ντουνιάς”. Η ιστορία ξεκινά όταν ο Στέλιος Τριλυράκης, νέο παλικάρι, επαγγελματίας μάγειρας στα Χανιά το 2004 αποφάσισε να ζήσει στο χωριό του και να ασχοληθεί με το οικογενειακό ταβερνάκι των γονιών του. Μόνο που αυτός χρησιμοποιώντας όλη τη γνώση της γιαγιάς και της μητέρας του, αποφάσισε να δημιουργήσει μια κουζίνα που θα είχε την απόλυτη παραδοσιακή ταυτότητα.

Πρώτα δημιουργήθηκε η κουζίνα με παρασιές, ξυλόσομπες, ξυλόφουρνο. Ηλεκτρικές συσκευές δεν υπάρχουν και έτσι όλα τα μαγειρέματα γίνονται στη φωτιά του ξύλου. Κατόπιν οργάνωσε το κτήμα. Φύτεψε τα μποστάνια του και δημιούργησε χώρους όπου ζουν ζώα ελευθέρας βοσκής, μικρόσωμες αγελάδες ντόπιας ράτσας, πρόβατα, κατσίκια, κουνέλια. Δέκα χρόνια μετά η ταβέρνα του Στέλιου, ο «Ντουνιάς», είναι σημείο αναφοράς στην Κρήτη.

taverna-ntounias-kriti

taverna-ntounias2

ntounias3

taverna-ntounias-kriti

taverna-ntounias-kriti-dsc_6669-823x549

ntoun

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook