Λασίθι | Σε Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών 227 από την Ιεράπετρα

λασίθι-σε-κέντρο-φιλοξενίας-μεταναστ-187672

mparisΣε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στην Αττική βρίσκονται ήδη 227 μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν στο πλοίο Baris, που ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης. Προχθές το απόγευμα οι 227 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν από την Ιεράπετρα στο πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά. Πρόκειται για αλλοδαπούς από το Ιρακ, το Αφγανιστάν και το Ιραν.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο κυβερνήτης και το πλήρωμα του πλοίου Baris με τους 700 παράνoμους μετανάστες είχαν πάρει μέσω … ίντερνετ το δίπλωμα τους.

Αρνούνται τη μεταφορά του δουλεμπορικού στο Ηράκλειο

Δεν πρέπει έρθει στο λιμάνι του Ηρακλείου το δουλεμπορικό “Μπαρις” τονίζουν στελέχη του ΟΛΗ και του Λιμενικού Σώματος, κι αυτό γιατί ο λιμένας της πόλης είναι πλήρης τόσο λόγω των πλοίων της γραμμής, όσο και των κρουαζιερόπλοιων.

Ρούχα και κουβέρτες

Όλοι οι Σύλλογοι Μαλίων, στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης “Ρούχα Αλληλεγγύης”, επισκέφθηκαν τους λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά στην Ιεράπετρα και χάρισαν ρούχα και παπούτσια. «Σκοπός μας είναι η ανακούφιση των αναξιοπαθούντων, αλλά και η συμβολή και στήριξη των αρχών για την περίθαλψη των συνανθρώπων μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση των συλλόγων.

Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», ρούχα και κουβέρτες στους μετανάστες που επέβαιναν στο φορτηγό πλοίο «Baris» παρέδωσαν μέλη του Παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο Ηράκλειο.

Η ΕΟΔ Ηρακλείου κλήθηκε προς συνδρομή βοήθειας από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου καιάμεσα προχώρησε στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους εκατοντάδες μετανάστες που βρίσκονταν στο πλοίο «Baris», το οποίο αγκυροβόλησε στις 10 το πρωί της Πέμπτης μισό ναυτικό μίλι ανοιχτά της Ιεράπετρας, μετά την πολύωρη ρυμούλκησή του από τη φρεγάτα «Ύδρα».

 

Πηγή : cetalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook