Λαμπερά εγκαίνια της έκθεσης «Στην Κιβωτό των Ονείρων» στη Δημοτική Πινακοθήκη

λαμπερά-εγκαίνια-της-έκθεσης-στην-κι-179266

PA240022Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς της Πινακοθήκης Χανίων γίνεται με μια εξαιρετική έκθεση από τη συλλογή του Σωτήρη Φέλιου με τον τίτλο «Στην κιβωτό των ονείρων» σε επιμέλεια του Χανιώτη ζωγράφου Μιχάλη Μανουσάκη που επιστρέφει για μία ακόμα φορά στη γενέθλια πόλη «με λόγο, ουσία, νόημα, αιτία και βαθύ συναίσθημα. Όνειρα γιατί δεν μπορούμε να αντέξουμε αλλιώς και κιβωτός γιατί χωρίς μνήμη κινδυνεύουμε να μην είμαστε. Στα όρια και στη μνήμη συναντιόμαστε, δημιουργούμε και νομίζω ότι ψηλώνουμε. Για να γεμίζουμε με εικόνες και να πατάμε καλύτερα στο δύσκολο, πολλές φορές, παρόν μας» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δια Βίου Μάθησης και Βιβλιοθηκών κα Βαρβάρα Περράκη.

PA240016Ο διοργανωτής της έκθεσης Μιχάλης Μανουσάκης είχε την ιδέα να παρουσιαστεί μέρος της συλλογής του Σωτήρη Φέλιου στα Χανιά. «Από τέτοιες στιγμές δυναμώνουν τα όνειρα και πραγματώνονται και γίνονται κόσμος περιπέτειας, γέφυρα, πορεία με πάθος, με λύσσα για τόπους ελπιδοφόρους, ανθρώπινους. Ο Σωτήρης Φέλιος εκθέτει έργα της συλλογής του με κάθε αφορμή. Δείχνει την αγάπη του για τους καλλιτέχνες και τα οράματά τους» δήλωσε ο κύριος Μανουσάκης ο οποίος εξηγεί: «Δεν έχω χωρίσει σε ενότητες τα έργα που διάλεξα, δεν θα μου άρεσε άλλωστε να τα όριζα σε κατηγορίες. Οι καλλιτέχνες των έργων αυτής της έκθεσης είναι όλοι δυναμικοί, σύγχρονοι, με λόγο ιδιαίτερο και τρόπο σκέψης που ταράζει το νου. Εύχομαι τα έργα να «ταξιδέψουν» στις ματιές των συμπολιτών μου».

PA240028Από την πλευρά του ο συλλέκτης Σωτήρης Φέλιος δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μιχάλη Μανουσάκη και την Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων για αυτήν την ευκαιρία που δίνει στα έργα να «τραφούν» από το μόνο που έχουν ανάγκη. Τα έργα, η ζωγραφική, έχει ανάγκη από μάτια να τη βλέπουν. Έχω την βεβαιότητα ότι τα μάτια που θα την δουν θα την χαρούν.»

PA240024Η Προϊσταμένη της Δημοτικής Πινακοθήκης κυρία Αθηνά Γιαννουλάκη κάλεσε μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν αυτή την μεγάλη παραγωγή της Πινακοθήκης. «Είναι μεγάλη μας τιμή που θα έχουμε έργα από τη συλλογή του Σωτήρη Φέλιου. Πρόκειται για έργα ζωγραφικής και γλυπτικής της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής τα οποία ο κόσμος μπορεί να δει από Δευτέρα έως και Σάββατο έως 25 Ιανουαρίου. Θα κάνουμε μουσειο-παιδαγωγικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες. Επιδίωξή μας είναι να έρθουν όλα τα παιδιά του νομού από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, ενώ θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και οργανωμένες ξεναγήσεις».

PA240036

PA240013

PA240040Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων Χάληδων 98-102 Χανιά

24 Οκτωβρίου 2014 – 24 Ιανουαρίου 2015

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-14:00 & 18:00-21:00

Σάββατο: 10:00-14:00

Τ 28210 92294 & 28210 92419

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook