Κυριάκος: Μόνος τρόπος να μην κυρωθούν οι Πρέσπες είναι οι εκλογές

κυριάκος-μόνος-τρόπος-να-μην-κυρωθούν-742018

Η συμφωνία είναι επιζήμια για την χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την Κεφαλλονιά

Μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις στα Σκόπια, στην αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται πως κυριαρχεί η εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μία ιδιαίτερα κομβική και δύσκολη στιγμή.

Από την Κεφαλλονιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά ότι η Νέα Δημοκρατία δε θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών.

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δε θα επικυρώσει την συμφωνία ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη βουλή γιατί θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, καθώς για πρώτη φορά εκχωρείται η “μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης που συμπλήρωσε: «Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι δε επικυρωθεί από τη βουλή είναι να γίνουν εθνικές εκλογές πριν έρθει στη Βουλή η προς κύρωση η συμφωνία. Η εικόνα της γειτονικής χώρας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία δεν συνάδει με την εικόνα χώρας που προσδοκά να μπει στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια» .

Όλοι καταλαβαίνουν, λένε στην Πειραιώς, ότι αφού όλα αυτά επικυρωθούν με τη βούλα των γειτόνων σε ένα νέο Σύνταγμά, τότε η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας θα είναι ακόμη πιο ασθενής μετά την υπογραφή Τσίπρα στις Πρέσπες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook