Κρήτη | Τουριστικός επιχειρηματίας νοικιάζει μικρά ξενοδοχεία και φεσώνει τους πάντες

κρήτη-τουριστικός-επιχειρηματίας-νο-165675

creteΝοικιάζει μικρά ξενοδοχεία, «φεσώνει» τους πάντες και τον επόμενο χρόνο κάνει τα ίδια. Ο λόγος για έναν ηρακλειώτη, πολύ γνωστό σε κύκλους συνδικαλιστών, ο οποίος καταφέρνει να συνεχίζει να εξαπατά εργαζόμενους και προμηθευτές. Πέρυσι είχε μικρή μονάδα σε περιοχή του Ηρακλείου. Φέτος, άνοιξε μια μικρή μονάδα στην περιοχή της Ελούντας.

Χωρίς, άδεια, χωρίς σήμα ΕΟΤ, χωρίς ασφαλισμένους εργαζόμενους. Μόνο το πρόστιμο από την Επιθεώρηση Εργασίας αγγίζει τις 90 χιλιάδες ευρώ. Στην περίπτωση του επενέβη η τουριστική αστυνομία, οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη και αντί να τον κλείνουν, του όρισαν τακτική δικάσιμο για του χρόνου! Μέχρι τότε, βέβαια, θα λειτουργεί κανονικά! Δε θα έπρεπε άραγε να σφραγιστεί επί τόπου η μονάδα;

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται διαμαρτυρία έξω από τη μικρή ξενοδοχειακή μονάδα του στην Ελούντα από 8 εργαζόμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους, οι οποίοι ζητούν να πληρωθούν. Οι άνθρωποι αυτή προέρχονται από τη Β. Ελλάδα, ήρθαν εδώ με την ελπίδα της εργασίας αλλά ξεγελάστηκαν, καθώς είδαν την αγγελία στο Ίντερνετ και πίστεψαν ότι είναι αλήθεια όσα τους έταζε.

Λίγα έναντι της τάξης των 200 ευρώ λάμβαναν κάθε μήνα μέχρι που απολύθηκαν, όπως αναφέρουν κάποιες πηγές. Θα βρουν άραγε ποτέ το δίκιο τους και θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους; Μακάρι, αν και η εμπειρία από παρόμοιες υποθέσεις λέει ότι θα βρίσκονται για χρόνια στα δικαστήρια και άγνωστο αν ποτέ δικαιωθούν!

candianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook