Κρήτη | ΤΑΙΠΕΔ: Σειρά για αξιοποίηση παίρνει η πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών

κρήτη-ταιπεδ-σειρά-για-αξιοποίηση-παί-703963

Οι διαγωνισμοί για τα ακίνητα της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών στην Κρήτη, των ιαματικών πηγών, αλλά και για τις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις camping του ΕΟΤ στα Καμμένα Βούρλα είναι αυτοί που παίρνουν σειρά το αμέσως προσεχές διάστημα από το γ’ τρίμηνο του 2018 και μετά, όσον αφορά την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Αξιοποιήσης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Για την έκταση της «Πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών» εκτάσεως 708.061 τ.μ. που ανήκει στο Δήμο Χερσονήσου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, το τμήμα προς αξιοποίηση έχει εμβαδόν περίπου 350 στρέμματα, με την προοπτική της πώλησης του ακινήτου, ενώ τα επόμενα βήματα είναι η διαβούλευση ΣΜΠΕ και η έναρξη διαγωνιστικής διαδικασίας εντός του τρίτου τριμήνου 2018.

Παράλληλα, στο στάδιο τoυ pre-marketing και της αναζήτησης του βέλτιστου τρόπου αξιοποίησης είναι οι διαδικασίες για άλλα σημαντικά ακίνητα όπως αυτό, πρώην κυριότητας ΕΡΤ Α.Ε., στην Περαία του δήμου Θερμαϊκού του νομού Θεσσαλονίκης ή των πρώην εργοταξιακών χώρων της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου.

Στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ έχουν παραμείνει 91 ακίνητα, η ιδιωτικοποίηση των οποίων γίνεται σταδιακά, ανάλογα με τη νομική, τεχνική και εμπορική ωριμότητά τους, είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δημοπρασιών, είτε μέσω συμβατικών διαγωνιστικών διαδικασιών με την υποστήριξη και των χρηματοοικονομικών συμβούλων

newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook