Κρήτη | Συγχαρητήρια 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας για την προαγωγή της υγείας στα σχολεία

κρήτη-συγχαρητήρια-7ης-υγειονομικής-π-474868

Η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Καστελλίου για την ευχαριστήρια επιστολή που της απηύθυνε στις 22.12.2016 και με αριθμ. Πρωτ. 1055.

Η επιστολή αναφέρεται στην υλοποίηση δράσης του πρωτοκόλλου Πλαίσιο Αντίληψης και Συνεργασίας για την ανάπτυξη προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής υγείας, που υπεγράφη στις 4 Αυγούστου 2016 μεταξύ της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας αφορά στην υλοποίηση δράσεων με θεματικές ενότητες ευρείας θεματολογίας και αφορούν σε ζητήματα τόσο προληπτικού ιατρικού ελέγχου όσο και ενημερωτικά θέματα σε ζητήματα αγωγής υγείας των μαθητών.

Με την υλοποίηση των δράσεων επιβεβαιώνεται η αμοιβαία πρόθεση συνεργασίας των φορέων προς όφελος της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας και επιδιώκεται η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων και η συνέργεια των επαγγελματιών υγείας, των εκπαιδευτικών, της μαθητικής κοινότητας και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων, προκειμένου συντονισμένα και στοχευμένα να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις αγωγής και προαγωγής υγείας σε σχολικές μονάδες σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Γενικό Λύκειο Καστελλίου δράση ενημέρωσης με θέμα «ΑΛΚΟΟΛ και Νέοι» από τον κ. Γρηνάκη, ιατρό και Διευθυντή του Κ.Υ. Καστελλίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να εκφράσουν έντονους προβληματισμούς και απορίες καθώς και να εφοδιαστούν με τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να οπλιστούν απέναντι σε αυτό το πρόβλημα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook