Κρήτη: Μπάχαλο με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

κρήτη-μπάχαλο-με-το-πρόγραμμα-τουρισ-73390

tourismosgiaolousΘύελλα αντιδράσεων προκαλεί η εφαρμογή του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», με το οποίο το αρμόδιο υπουργείο φιλοδοξεί να στηρίξει τον εσωτερικό τουρισμό, δίνοντας τη δυνατότητα για -ολιγοήμερες έστω- διακοπές, ακόμα και στους μη έχοντες.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΚΗ), κ. Σ. Βαρδάκης, σχολίασε με αιχμηρό τρόπο το «κατ’ευφημισμόν», όπως είπε, πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Όπως είπε χαρακτηριστικά πρόκειται για επικοινωνιακό τρικ της κ.Όλγας Κεφαλογιάννη καθώς άφησε απέξω το 80% των εργαζομένων δηλαδή τους δικαιούχους του ΙΚΑ και του ΟΓΑ με αποτέλεσμα να προκύπτουν παράπονα και οργή.

«Όσοι εντάσσονται στο πρόγραμμα που θα τεθεί σε εφαρμογή δεν πληρώνουν για τις παροχές αυτές, ενώ όσοι δεν εντάσσονται συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά εισφορές υπέρ του ΟΕΚ και καταργηθέντων υπηρεσιών που δεν απολαμβάνουν!», τόνισε.

Ακόμη, μιλώντας στο ράδιο 9,84, είπε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει,όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα του τουρισμού θα «επιδοτούνται» για τις διακοπές τους με μόλις 12-14 ευρώ γεγονός που δεν φτάνει για να πληρώσουν για τα καταλύματα.

Πάντως θεωρείται ότι το υπουργείο Τουρισμού επιχειρεί μέσω των προγραμμάτων που ανακοινώνονται να στηρίξει τον εσωτερικό τουρισμό καθώς όλο και λιγότεροι Έλληνες καταφέρουν να πάνε διακοπές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook