Κρήτη | Η Αγία Πελαγία όπως δεν την έχετε ξαναδεί! | Photos

κρήτη-η-αγία-πελαγία-όπως-δεν-την-έχετ-406458

Η εικόνα της Αγίας Πελαγίας από το 1960 ξύπνησε σε πολλούς αναμνήσεις, έγινε η αφορμή για ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν αλλά και αφετηρία για να συγκριθεί το «χθες» με το «σήμερα».

Ο κόλπος της Αγίας Πελαγίας άλλοτε αποτέλεσε ένα παρθένο τοπίο ,χωρίς οικιστική ανάπτυξη με το μόνο κτίσμα που ξεχωρίζει να είναι το χαρακτηριστικό εκκλησάκι. Γύρω από τον κόλπο μόνο χωράφια.

Η Αγία Πελαγία το 1960

agiapelagia

Το ίδιο σημείο εικόνα δεκαετίες μετά

agi

Σήμερα πλέον η εικόνα δεν θυμίζει σε τίποτα το ήσυχο καταφύγιο, αλλά η Αγία Πελαγία «πνίγεται» πλέον από σπίτια, καταστήματα και ενοικιαζόμενα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν αποτελεί ένα από τα ειδυλλιακά μέρη του νησιού , με καθαρή θάλασσα και συγκλονιστική θέα.
Χάνονται κάπου στη διαδρομή

agiapelagiaa

Στις φωτογραφίες του Μιχάλη Ναλετάκη αποτυπώνεται το ίδιο τοπίο με διαφορά 5 δεκαετιών. Μάλιστα όπως σημειώνει ο κ.Ναλετάκης παρά το γεγονός ότι έχει γίνει απόλυτος τουριστικός προορισμός, όσοι επισκέπτονται την Αγία Πελαγία…χάνονται κάπου στη διαδρομή.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «η αναζήτηση εξελίχθηκε σε Οδύσσεια,για να βρούμε το εκκλησάκι της Αγίας Πελαγίας, το ξενοδοχείο όπου θα γινόταν εκδήλωση και το τελευταίο κεφάλαιο ήταν να βρω την εθνική το βράδυ που έφευγα».

Δεν γνωρίζουν όλοι πώς να κινηθούν στο τουριστικό θέρετρο ζητώντας πιο κατατοπιστικές πινακίδες καθώς για κάποιους μοιάζει με δαιδαλώδη διαδρομή.

Πηγή: neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook