Κρήτη | Ημέρα σταδιοδρομίας με την εταιρεία Accenture στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

κρήτη-ημέρα-σταδιοδρομίας-με-την-εται-622014

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τους φοιτητικούς τους  συλλόγους και την εταιρεία Accenture διοργάνωσαν ημερίδα σταδιοδρομίας στις 20 Απριλίου 2018. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων «Ν. Πετρίδης» στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, παρουσία των Αντιπρυτάνεων του Πανεπιστημίου Κρήτης, των Προέδρων και των Καθηγητών των δύο Τμημάτων και των Στελεχών της εταιρείας.

Το ελληνικό τμήμα της πολυεθνικής εταιρείας Accenture, ανάμεσα στους 700 και πλέον εργαζομένους του, απασχολεί σημαντικό αριθμό πτυχιούχων μαθηματικών και πληροφορικής. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, πέραν της περιγραφής του ανθρώπινου δυναμικού και των δραστηριοτήτων της εταιρείας αναδείχθηκαν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες της νέας ψηφιακής εποχής. Διευθυντικά επιστημονικά στελέχη της εταιρείας έκαναν εκτενή αναφορά στα έργα πληροφορικής και ανάλυσης δεδομένων που εκτελεί η εταιρεία με έμφαση στις δραστηριότητες του ελληνικού τμήματος.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Ανακοινώθηκε επίσης η δυνατότητα πρακτικής άσκησης (Internships) στην εταιρεία Accenture κατά την διάρκεια των σπουδών. Στη συνέχεια προσφέρθηκε μπουφές από την εταιρεία. Ακολούθησαν συνεντεύξεις για θέσεις εργασίας, για φοιτητές ή αποφοίτους των δύο Τμημάτων από εξειδικευμένα στελέχη της εταιρείας.

Όπως ανακοινώθηκε στην ημερίδα, πέραν της δυνατότητας πρακτικής άσκησης, θα ακολουθήσουν και άλλες στοχευμένες δράσεις συνεργασίας, όπως webinars από εξειδικευμένα στελέχη της εταιρείας για την τεχνική παρουσίαση αναγκών της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, της πληροφόρησης των φοιτητών σε θέματα διαδικασιών συνέντευξης και πρόσληψης καθώς και σε θέματα εργασίας και παρουσίας σε εταιρικά περιβάλλοντα. Από την πλευρά του Πανεπιστημίου θα διερευνηθεί η δυνατότητα στοχευμένης επιμόρφωσης στελεχών της εταιρείας σε θέματα κατευθύνσεων της τεχνολογίας και δυνατοτήτων που ανοίγονται από ερευνητικά αποτελέσματα.

Η εκδήλωση ήταν μέρος σειράς εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που οργανώνονται από Τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, με σκοπό τη διασύνδεση με εταιρείες που βασίζονται στη γνώση και την τεχνολογία, επιδιώκουν την αναζήτηση ερευνητικών και εκπαιδευτικών συνεργασιών και επιθυμούν την πρόσληψη αποφοίτων με υψηλή επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook