Κρήτη | Εντός της ερχόμενης εβδομάδας, σε νέο ξενοδοχείο οι πυρόπληκτοι φοιτητές

κρήτη-εντός-της-ερχόμενης-εβδομάδας-σ-751642

Το αργότερο ως την Πέμπτη θα μεταφερθούν σε νέο ξενοδοχείο όλοι οι φοιτητές που έμειναν άστεγοι, μετά τη φωτιά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, στη λ.Κνωσού στο Ηράκλειο.

Μετά τις επισημάνσεις και τις διαμαρτυρίες εκ μέρους των φοιτητών για πλημμελείς συνθήκες διαβίωσης και διαμονής ακόμη και 7 ατόμων μέσα σε ένα δωμάτιο, στη σημερινή σύσκεψη με τους φοιτητές στην Περιφέρεια, παρουσία του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Δημήτρη Ζέρβα και του αντιπεριφερειάρχη Ευρ.Κουκιαδάκη.

Όπως τόνισε ο κ.Ζέρβας, θα διενεργηθεί δημόσιος διαγωνισμός με αυστηρές προδιαγραφές, που θα βγει στον «αέρα» αύριο και για διάστημα 30 ημερών. Αρχικά ωστόσο και μέχρι να προκύψει ανάδοχος από το διαγωνισμό, οι φοιτητές θα μείνουν αρχικά σε ξενοδοχείο με διαπραγμάτευση. Ο στόχος είναι από το διαγωνισμό να προκύψει ένα ξενοδοχείο για τη φιλοξενία του συνόλου των φοιτητών και η λογική του ενός σχετίζεται με την όσο το δυνατόν ακριβέστερη κάλυψη των προδιαγραφών που θα τεθούν.

Για την μετακίνηση των φοιτητών θα δρομολογηθούν άμεσα τρία λεωφορεία ημερησίως για την κάλυψη των αναγκών.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευρ. Κουκιαδάκης ανέφερε πως «επελέγη η ασφαλέστερη και συντομότερη διαδικασία» – διαβεβαιώνοντας τοις φοιτητές πως δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν χωρίς στέγη, αλλά και επιβεβαιώνοντας την άψογη συνεργασία με τον κ. Ζέρβα.

«Θα δουλεύουμε μέχρι να βρούμε ό,τι καλύτερο υπάρχει», τόνισαν αμφότεροι, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να ρίξουν τα standards τους και πως προτεραιότητα τους είναι μια άμεση λύση.

Από 1/1/2019 θα φιλοξενούνται, με βάση τη σύμβαση, 120 φοιτητές στο ξενοδοχείο που θα προκύψει από το διαγωνισμό και η αρμοδιότητα της αξιολόγησης του αριθμού των φιλοξενούμενων θα αναληφθεί από το Πανεπιστήμιο.

Δεν προβλέπεται να χτιστούν σύντομα νέες Εστίες

Αναφερόμενος στο αίτημα των φοιτητών για ανέγερση νέων Εστιών, ο αντιπεριφερειάρχης είπε: «Θέλω να είμαι ρεαλιστής. Δεν πρόκειται να χτιστούν σύντομα εστίες».

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης που συμμετείχε επίσης στη σύσκεψη έριξε στο «τραπέζι» το ενδεχόμενο της κατ’ εξαίρεση μεταγραφής κάποιου φοιτητή, αν θελήσει να φοιτήσει σε τμήμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του ή κοντά σε αυτήν.

Κλείνοντας τη σύσκεψη, ο κ.Ζέρβας εξέφρασε την ελπίδα, την άλλη Πέμπτη να δει τους φοιτητές στο νέο ξενοδοχείο. «Θα ξανακατέβω να σας δω» – είπε, ζητώντας συγνώμη «για τις όποιες δυσκολίες εμφανίστηκαν στα ξενοδοχεία όπου διαμένετε. Η επιλογή ήταν αναγκαστική».

Ο κ.Κουκιαδάκης συνεχάρη τους φοιτητές για τη στάση τους.

Σε δηλώσεις, μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ.Ζέρβας δήλωσε: «Τα παιδιά βρήκαν εξαιρετικές τις προδιαγραφές που έχουμε θέσει». Σημείωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα προκύψει η μόνιμη λύση, ενώ αύριο ξεκινά η διαδικασία του διαγωνισμού για τη στέγαση των φοιτητών μέχρι 15/7/2019. Όσο για το επίδομα για τους φοιτητές είναι πως είναι διαθέσιμο και πως μέχρι πριν μια ώρα είχαν γίνει 30 αιτήσεις στο πρωτόκολλο. «Όποιος κάνει αίτηση μέσα σε μια μέρα έχει εξυπηρετηθεί» – τόνισε.

Ο κ.Κουκιαδάκης δήλωσε: «Είμαστε από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά. Έχουμε θέσει άριστες προδιαγραφές. Θα κάνουμε ο,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για ποιοτική παροχή υπηρεσιών».

Πηγή:cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook