Κρήτη | Είχαν ρημάξει τα σπίτια οι δύο τσαμπουκάδες | Τους μάζεψε η Αστυνομία

κρήτη-είχαν-ρημάξει-τα-σπίτια-οι-δύο-τ-228889

diarrixiΕξιχνιάστηκαν, την Πέμπτη στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου δεκαοχτώ (18) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων και τρεις απόπειρες κλοπών που διαπράχθηκαν σε οικίες στην πόλη του Ηρακλείου.

Ειδικότερα, την 24.03.2015  άγνωστοι εισήλθαν σε οικία ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, φωτογραφική μηχανή και έγγραφα, αδιευκρίνιστης χρηματικής αξίας.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι δράστες της ανωτέρω κλοπής είναι δυο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23 και 27 ετών.

Στη συνέχεια, προχθές (01.04.2015) το βράδυ στο Ηράκλειο, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, εντόπισαν  τους δύο αλλοδαπούς να κινούνται με  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και επιχείρησαν να τους ελέγξουν.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί προκειμένου αποφύγουν τον επικείμενο έλεγχο από τους αστυνομικούς, ανέπτυξαν ταχύτητα πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση κατά τη σύλληψη τους.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι ο 23χρονος και ο 27χρονος κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο 2015 έως και την 25.03.2015 είχαν επιπλέον διαπράξει δεκαεπτά (17) κλοπές- διαρρήξεις και τρεις (3) απόπειρες κλοπής, όλες σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Αναλυτικότερα, οι δύο αλλοδαποί αφαίρεσαν από οικίες χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές (φορητό υπολογιστή, τηλεόραση,  κινητά τηλέφωνα, φωτογραφική μηχανή) και έγγραφα  συνολικής αξίας άνω των 80.000 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook