Κρήτη | «Δωρεάν σπιρομέτρηση και εξέταση» την Τετάρτη

κρήτη-δωρεάν-σπιρομέτρηση-και-εξέτα-585602

Η 15η Νοεμβρίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ). Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας, η Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η., το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου και η Πνευμονολογική Κλινική του Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο», υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης οργανώνουν δωρεάν σπιρομέτρηση και εξέταση, την Τετάρτη 15η Νοεμβρίου 2017, από τις 09:00 έως τις 13:00, στον ισόγειο χώρο του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου (3ο χλμ. Εθνικής Οδού Ηρακλείου Μοιρών, Εσταυρωμένος).

Οι πολίτες μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στα τηλέφωνα 2813-404421 και 2813-404434 (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης) για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Tα δεδομένα της μεγάλης πανευρωπαϊκής μελέτης ERS COPD Audit study που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή 16000 ασθενών, στην οποία συμμετείχε και η χώρα μας αποδεικνύoυν ότι το 7% των Ελλήνων ασθενών με ΧΑΠ που θα νοσηλευτεί στο νοσοκομείο λόγω παρόξυνσης θα πεθάνει εντός 3 μηνών!!! Η κυριότερη αιτία είναι το κάπνισμα, αλλά και η χρήση τζακιών ή ξυλοσομπών επιδεινώνουν το πρόβλημα

Παγκόσμιες διαπιστώσεις δείχνουν

  1. Η ΧΑΠ είναι η 5η αιτία θανάτου παγκοσμίως και θα ανέβει στην 3η έως το 2020.
  2. Ευθύνεται κάθε χρόνο για περισσότερους από τρία εκατομμύρια θανάτους στον πλανήτη μας και εκτιμάται ότι προκαλεί παγκοσμίως περισσότερες από 29 εκατομμύρια χρόνια ζωής σε συνθήκες αναπηρίας (disability-adjusted life-years).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook