Κρήτη | Απίστευτο! Παίρνουν εν κρυπτώ τις λίστες επιτυχόντων του ΟΑΕΔ και κάνουν αλισβερίσι!

κρήτη-απίστευτο-παίρνουν-εν-κρυπτώ-τι-496533

Μια καταγγελία που βάζει πολλά ζητήματα και που εγείρει θέματα ηθικής αλλά και πολιτικής τάξης.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο cretalive.gr  ανοίγει μεγάλο θέμα με τη διαχείριση δημοσίων πληροφοριών που φτάνουν στους επιτήδειους προς ίδιον όφελος με ευθύνη ενός δημοσίου φορέα και ιδιαίτερα ευαίσθητου στις μέρες μας, του ΟΑΕΔ.

Εδώ και καιρό «τρέχει» το πρόγραμμα των δήμων για την πρόσληψη των οφελούμενων με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας που σύμφωνα με αυτό και όσοι έχουν τα απαραίτητα μόρια θα προσληφθούν από τους ΟΤΑ με συμβάσεις 8μηνης διάρκειας, χιλιάδες άνεργοι σε όλη τη χώρα.

Κι ενώ οι δήμοι βρίσκονται στην αναμονή περιμένοντας να πληροφορηθούν από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ποιοι και πότε θα προσληφθούν, κάποια από τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα γνωστά σε όλους μας ΚΕΚ, αυθαίρετα και κάτω από παράνομες διαδικασίες έχουν ήδη στα χέρια τους τις λίστες με τους υπό πρόσληψη οφελούμενους και… κάνουν παιχνίδι!

Παίρνοντας λοιπόν τηλέφωνα τον καθένα χωριστά, όπου τους ανακοινώνουν πως θα εργαστούν στον δήμο που έχουν επιλεγεί και πως θα πρέπει πάραυτα να περάσουν από τα γραφεία τους, για να ενημερωθούν αναλυτικά. Εκεί τους ενημερώνουν πως δεν χρειάζεται να πηγαίνουν και τις 5 εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας στη δουλειά αλλά μόνον τις 4, αρκεί να δηλώνουν, στο δήμο, πως παρακολουθούν σεμινάριο επιμορφωτικό στο συγκεκριμένο ΚΕΚ και βέβαια δε χρειάζεται να φοιτούν.

Μάλιστα, εκτός που τους εξωθούν και τους προτείνουν να δουλεύουν λιγότερο στην υπηρεσία στην οποία πρέπει να εμφανίζονται, τους υπόσχονται, ψευδώς, πως με το χαρτί παρακολουθησης του σεμιναρίου που θα αποκτούν από το ΚΕΚ, θα μοριοδοτούνται για τους επόμενους διαγωνισμούς της κοινωφελούς εργασίας, πιάνοντας στασίδι για το δημόσιο και βέβαια ανοίγοντας μια φάμπρικα επωφελεία των συγκεκριμένων ΚΕΚ.

 

Πηγή: cretalive.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook