Κρήτη | «Έσπασε» ο τεράστιος βράχος στην Εθνική οδό | Video

κρήτη-έσπασε-ο-τεράστιος-βράχος-στη-301399

Παρελθόν αποτελεί πλέον ο επικίνδυνος βράχος του ΒΟΑΚ στη Σκεπαστή Ρεθύμνου, ο οποίος έπεσε το μεσημέρι με θεαματικό τρόπο και χωρίς να «ανοίξει μύτη».

Είχαν προηγηθεί τρεις αποτυχημένες προσπάθειες των συνεργείων μέχρι που ο βράχος έπεσε όταν έγινε ρίψη νερού, με τους ειδικούς να τονίζουν πως θα έπεφτε με την πρώτη βροχόπτωση με απρόσμενες συνέπειες.

Ώρα 3 παρά τέταρτο το μεσημέρι και ο επικίνδυνος βράχος του ΒΟΑΚ στη Σκεπαστή Ρεθύμνου, πέφτει με θεαματικό τρόπο.

Ιδιωτική υδροφόρα ρίχνει ασταμάτητα νερό, ενώ ο βράχος έχει περικυκλωθεί με συρματόσχοινο. Ανά τρία λεπτά ο χειριστής της μπουλντόζας τραβά την αλυσίδα. Αρχικά πέφτουν μικρές πέτρες, λίγο αργότερα, ο βράχος αποκολλάται και πέφτει στο οδόστρωμα.

Συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας παίρνουν θέση από νωρίς το πρωί. Αρχικά σκάβουν γύρω από τη βάση του βράχου, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στις τρεις φορές που επεχείρησαν ο βράχος παρέμενε ακίνητος, ενώ έσπασαν συρματόσχοινα και αλυσίδες.

Μηχανικοί της περιφέρειας ζητούν τη συνδρομή της Π.Υ. Ρεθύμνου για ρίψη νερού. Ο διοικητής της όμως, που φτάνει στο σημείο λέει πως δεν μπορεί να βοηθήσει. Η άρνηση της πυροσβεστικής προκαλεί την έκρηξη των κατοίκων.

Η περιφέρεια αναγκάζεται να μισθώσει ιδιωτική υδροφόρα από το Ρέθυμνο και έτσι ο βράχος πέφτει «χωρίς ν” ανοίξει μύτη».

Ο βράχος που είχε πάρει επικίνδυνη κλήση από τις βροχές της 24ης Οκτωβρίου, αλλά και από την σεισμική δόνηση της περασμένης εβδομάδας, θα έπεφτε με την πρώτη βροχόπτωση, λένε οι ειδικοί, που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπήρχαν και θύματα.

Από τις 8 το πρωί έως και αργά το απόγευμα, η Τροχαία ΒΟΑΚ έκλεινε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το δρόμο, ενώ η κίνηση των οχημάτων γινόταν εκ περιτροπής. Μετά τις εργασίες καθαρισμού του οδοστρώματος ο ΒΟΑΚ δόθηκε κανονικά στην κυκλοφορία.vraxos_voak1

Πηγή: neatv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook